2023 53. kitabı
FARE KAPANINDA BİR GECE YUSUF ÖZTÜRK 144 SAYFA Clark ve Susan yoğun iş temposundan bunalmış, haftasonu kaçamağı yapmaya karar vermiş bir çifttir. Ormanlık bir alanda kiraladıkları kulübeye doğru yola çıktıklarında yalnız olduklarını düşünmektedirler. Fakat peşlerindeki "şey" bu ufak kaçamağı kabusa çevirecektir. Oysa Susan'ın annesi daha en başından o ormanın uğursuzluğu konusunda onları uyarmış, vazgeçirmeye çalışmıştır ama nafile. Doruk, kötü rüyalar gördüğünde kendini uyandırmayı başarıp kabuslardan uzak kalmayı beceren bir gençtir. Fakat o sabah nedense uyanamaz ve dünyaya farklı bir pencereden bakmamızı sağlayacak bu hikaye ile buluşturur bizi. Arkadaşları ile geyik avına çıkan Ezekiel, gözüne kestirdiği bir avın peşine düşer. Geyik onu ormanın içlerinde bir mağaraya sürükler. Mağaranın derinliklerinde onu bekleyen avı değil, hayatını değiştirecek görüntülerdir. Geçim sıkıntısı çeken Hector, çorak arazisinde bir kuyu açmaya karar verir. Çıkaracağı su ile araziyi canlandıracak, gıda ihtiyaçlarını karşılaşacakları ürünler yetiştirecek, elde ettiği ürünün fazlasını da satarak yaşadıkları sıkıntılara son verecektir. Karısının tüm itirazlarına rağmen kuyuyu açmaya başlar. Kazdığı kuyuda derinlere indikçe karşısına çıkan gizemli odalar onun için sonun başlangıcı olur. Vahşi Evrene Yolculuk" ve "Sinus Taşı'nın Laneti" adlı fantastik seri ile kalemini tanıdığım, beğenerek okuduğum sayın Yusuf Öztürk'ten bu kez dört kısa öyküden oluşan bir kitap eşlik etti bana. Fare Kapanında Bir Gece Esaret Cinnet Kuyu başlıklı bu hikayeler yine fantastik, yine akıcı ve heyecanlı . Günlük telaşlara biraz ara verip, farklı evrenlere yolculuk etmek isterseniz tanışın derim mutlaka. LÜTFEN KİTAP OKUYALIM!!!
Fare Kapanında Bir GeceYusuf Öztürk · Uyanış Yayınevi · 202215 okunma