Sizce doğru mu bu ?
9,7bin Gösterim
Buradaki çoğu kitap belli bir okuma birikiminden sonra okunsa, daha iyi anlaşılır bence. Postmodernizmi, postmodern anlatıyı bilmeden çoğu kişi Tutunamayanlar'ı okumaya başlıyor, sonra da kitabı bırakıyor. Bir de çoğu okur, sürü psikolojisine girip, hangi kitaplar popülerse o kitapları okumak istiyor; kitabın kendisine göre olup olmadığına bakmadan. Bu durumda okumalar verimsiz oluyor.
Kesinlikle öyle 👏👏👏👏
Bu kitapları yarım bırakanlar ne okuyor ben de onu merak ediyorum. Sineklerin Tanrısı'nı tenzih ederim.
didemkantas hahahah Pes etmek yok!🌻
Bu şunu gösteriyor Türkiye'de kitap okuyanlar muhayyile seviyesindeler. Düşünmek için okumuyorlar. Haz duymak için . O yüzden sürekli beğendim beğenmedim lafı dolanıyo. Ulen kimse sen beğen hoş vakit geçir diye kitap yazmıyo. Hoş vakit geçirmek için okuyosan aç TV kısmetim sensin izle. Kitap insanın tüylerini diken diken etmiyorsa okunan bir kitap bir başka kitabı merak ettirmiyorsa ne diye okuyosun? Laf olsun. Mutlaka okumalıyım. Niye? Çünkü öyle diyolar oku diyolar? Neyi niçin yaptığını bilmiyo insanlar.
KahveCan
Zevkler ve renkler diyorum ben buna herkesin bakış açısı farklı o yüzden bence gayet normal yarım bırakmaları
Gördüğüm kadarıyla tamamı sosyal medyanın popüler kitapları. Çoğunu okudum ve okuduklarımın hepsine bayıldım. Dolayısıyla yarım bırakılıyor olmalarının temel sebebi bence sadece özenti ile satın alınıp bir heves başlanması. Özet olarak sorun kitaplarda değil bence okuyucunun kitabı ne için temim ettiğinde.
Haksız şöhret edinenleri var bu liste içerisinde. Milena'ya Mektuplar ve Sineklerin Tanrısı ve Körlük popüler kültür tarafından pompalanan balon kitaplar. Tutunamayanlar, Sofie'nin dünyası ve Yeraltından Notlar ve İçimizdeki Şeytan ise hayatın derinliğine ulaşıldığında yani kişinin hayatı boyutlu göründüğü aşamada okuması gereken eserler. Suç ve Ceza erken dönemde okunabilir ancak her insana hitap etmeyebilir. Milena'ya Mektuplar lafını bile etmem 🤣 Böyle Söyledi Zerdüşt çok tür itibariyle deneme olarak tanımlayabilirim. Toparlayacak olursam kitaplar söz konusu olduğunda durum tamamen özneldir. Kişi sevdiği türü bulmalı sonra okuma yapmalıdır. Yanlış seçimle ya da popüler kültürden etkilenerek yapılan seçimler okuma eylemini degersizlestirir.
@Ayeterge02 Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için🌸 Kitapların seçiminde hangi kaynaktan beslendiğimiz önemli. Kitap tavsiyesi istiyor mesela arkadaşlar görüyorum. Ya bu bana yemek tavsiye edin demek gibi. Olmaz öyle. Nasıl sormak gerekir. Ben çorba içmek istiyorum, ama kıvamlı olsun istiyorum ayrıca vejetaryenim diyen birinin aradığı tavsiyeyi alması mi kolaydır. Bana yemek ismi verin demesi mi? Hasılı kitap okuma tavsiyesi alırken de, detay verilmeli ki doğru cevaba ulasabilelim.
Sadece Milena'ya Mektuplar okumadım. En kısa zamanda okurum. Ben çoğunu sevmiştim.
En çok satılan kitaplar listesi de aynı. İnsanlar popüler diye bunları alıyor ama okuma alışkanlığı olmadığı için de yarıda bırakıyor. Tabi ki yarıda bırakılmış olmaları kötü eser oldukları anlamına gelmez.