2023 48. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2023 14:22
Selam! Son zamanlarda okuduğum en iyi kitaplardan biriyleyim. Hem polisiye-gizem hem de komik? 🩷 2 küçük çocuk annesi ve polisiye yazarı olan Finley Donovan, kocası Steven’in onu kendi emlakçıları Theresa’yla aldatması üzerine boşanma sürecindeydi. Steven bakıcılarını da işten kovmuştu ve Finley darmadağın haldeydi. Maddi olarak çöküşteydi ve sözleşme yaptığı kitabına da bir cümle yazamıyordu. O gün temsilcisi Syl’le buluştuklarında “son birkaç cinayetim çok klişeydi, monotonlaşıyorum” cümlesini kurdu ve Syl de ona “anlaşmada nasıl yapacağınla ilgili koşul yok, yeter ki bitsin. Yapabilirsin değil mi?” diye sordu. Yan masalarında oturan Patricia onları pür dikkat dinliyordu. Bu konuşmalara göre Finley kiralık bir katil olmalıydı; kocasının adını, kendi telefon numarasını ve 50.000$ para teklifi yazan notu Finley’in çantasına çaktırmadan attı. Ama Patricia neden kocasını öldürtmek istiyordu? Finley’in bunu merak edip araştırmasıyla kendini cinayetlerin içinde bulması çok da uzun sürmüyor. Kitaba bayıldııım! Finley kadar şapşal, tatlı bir karakterin tesadüfe yaşaması ve bu tesadüflerde cinayetlerin olması? “Nasıl ya? Burdan da bunu bağlamazsın.” cümlesini birkaç kere tekrarladım. 323 sayfa su gibi aktı. Karakterlerin adım adım dahil olması, başta geçen önemsiz bir karakterin kitabın ortalarında kim olduğu yine hatırlatılması (bkz:balık hafızalı ben hemen unutuyorum) hepsi çok güzeldi. Sadece ufacık bir kısmı uzatılmıştı. Türü seven/sevmeyen herkese şiddetli önerimdir
Finlay Donovan: Cinayetin KitabıElle Cosimano · Yabancı Yayınları · 2023127 okunma