·472 syf.·
2023 32. kitabı
kitabı bitirdim. bu seriyi geçen yaz aldığımda, üç kitabın kapağının da ne kadar kaliteli tasarlandığını düşünmüştüm. bu konuda yazara teşekkür ediyorum. düşüncelerim (spoilersız) seri çok güzeldi. üç kitapta da yoğun bir kraliyet hayatı, drama, fantastik ve romantizm okuduk. neredeyse hiç bir kısmında sıkıldığımı hatırlamıyorum. bu türde kitapları okumak bana çok zevk veriyor. hikâyede olan olaylar, karekterlerin gelişimleri, betimlemenin hoşluğu sizi okurken tatmin edecektir. heyecanlı ve tavsiye edeciğim türden bir kitap :) düşüncelerim (spoilerlı) neredeyse her fantastik kitapta, son savaşta önemsediğimiz ve sevdiğimiz bir yan karakter(ler)in öleceğini hep biliyorum. buna her zaman hazır olduğumu sanıyorum ama öyle olmuyor. Blaise için o kadar üzüldüm ki... ilk kitabın incelemesinde Theo'nun muhtemelen Blaise'i seçeceğini söylemiştim. Søren ile yaşadıklarından sonra bu daha makul olur sanmıştım, halbuki öyle olmadı. keşke öyle olsaydı diyor muyum? bilmiyorum. yani Theo'nun Blaise ile olan geçmişine kıyamıyorum ama Søren da ona o kadar iyi uyuyor ki. çok kararsızım. Blaise'e ilk kitapta çok çok ısınamadığımı söylemeliyim çünkü devam kitaplarında onu daha çok sevmeye başladım. ilk düşüncesinin Theo'yu korumak olması ve perişan halleri... ve en üzücü olan şey de cenazesini göremememizdi. sadece o da değil, Søren ile Theo'nun çocukları oldu mu, Artemisia'ya, Heron'a ve Erik'e ne oldu? bunları okuyamadık. ben şahsen Theo ve Søren'in son sahnesini beğenmedim. çok saçma olmuş, sırf gelenek diye aşık olduğun adamla evlenmemek? Søren'nın büyükelçi olma kararına bir şey demiyorum ama büyük ihtimalle hep ayrı kalacaklar. ve sonda "seninle kalmam sana bağlı" halleri hoşuma gitmedi. birbirlerine tutunmalı gereken en önemli zamanda böyle yapmamaları gerektiğini düşünüyorum. zaten Theo'da da fena bir feministlik var, hoşuna gitmiş bile olabilir Søren'ın davranışları. her neyse, bunları kenara bırakacak olursak, onca sancılı savaş, kan ve çatışma sonunda Cress öldü ve Astrea'yı geri aldılar. her şeye ve emeklerine değdi. severek ve heyecanla okuduğum bir seri oldu, kesinlikle fantastik seven biri bu kitabı da çok sever. bir dahaki incelemede görüşmek üzere :)
Zümrüt KraliçeLaura Sebastian · Pegasus Yayınları · 2021115 okunma
Dediklerinize tamamen katılıyorum sonunu daha farklı bekliyordum ucu açık kalmış gibi biraz Blaise'in ölümüne de çok çok üzüldüm Ben de aslında Søren Ve Theodosia'nın evlenmesi bekliyordum ama öyle olmadı velhasıl sonu beni pek tatmin etmedi ama genel anlamda kesinlikle çok iyiydi
Esma Özer
kesinlikle, bunca olan şeyden ve karakterlerin yaşadıklarından sonra hakettikleri sonun bu olduğunu düşünmüyorum. fakat en iyisini yazar bilir tabii.