2023 19. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2023 18:59
Akif, Berna ve Asya birbirinden güzel yürekli 3 kardeş. Anneleri Aliye Hanım, babaları Fahrettin Bey. Eseriniz bu aile etrafında yaşanan olaylarla geçiyor. Bu ailenin sıcaklığına ve yardımseverliğine ise diyecek lafım yok. Akif ve Asya ikizler. Berna da üniversite sınavına hazırlanan ablaları. Eserde bu üç kardeşin arkadaşlarının yaşadıkları sorunları okuyoruz. Üçü de bu sorunlara sinir oluyorlar ve inanın bende sinir oldum. Olcay, Asya’nın arkadaşı ve anne- baba kavgası yüzünden okulu bırakıyor. Sümeyye, Berna’nın arkadaşı ve erken yaşta okuldan alınıp evlendiriliyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de üstüne şiddet görüyor. Nihal, Berna’nın arkadaşı ve ailesi tarafından yurda veriliyor. Murat, Akif’in arkadaşı ve babası tarafından hep hor görülüp, şiddete maruz kalıyor. Feride ise annesinin zengin bir adamla hayat sürmesi için yurda bıraktığı evladı. İşte bu muhteşem ailenin bu çocuklara nasıl destek olduklarını okuyoruz bu eserde. Okurken sinirlendiğim, ailelere kızdığım, yardım eli uzatanlara karşı mutlu olduğum bir eser oldu benim için. Çok sevdiğim bu eser beni derin düşüncelere daldırdı. Günümüzde hâlâ devam eden küçük yaşta gelin olan kızlarımızı, daha kendisi çocukken üzerine yüklenen dünya kadar sorumluluğu, okulu gerekli görmeyip okuldan alınan çocuklarımızı, kendileri daha tam anlamıyla sorumluluk nedir bilmezken bir de dünyaya çocuk getirenleri ve bu çocukların o kavgaların ortasında nasıl hasar aldıklarını düşünmeden edemedim. Bu olaylara karşı bilinçsiz olmamalıyız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize gözümüz gibi bakmalıyız. Birilerinin hayatlarına dokunmak istiyorsanız, hayata karşı farkındalığınızı artırmak istiyorsanız hem gençler olarak hem de ebeveynler olarak kesinlikle okumalısınız. Yazarımızın dili oldukça sadeydi ve eser aktı gitti. Paragraflar arasında savaşlardaki kahramanlık detaylarına, şehitlere, kadınlarımızın savaşlardaki güçlülüğüne, İbni Sina ve beyin ikilisine, Tom ve Jerry kaçışmalarına, Sarıkamış olayına ve Mevlâna’nın anahtar öyküsüne değinerek verilmek istenen mesajlara bayıldım. Yazarımızın bu düşüncesi çok naif geldi bana. Güzel kaleminizin hep daim olmasını isterim
Sinir OldumFatma Hilal Çinici · Karina Yayınevi · 202313 okunma