Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 18 Ağustos 2023 20:51 Metin And kıymetli bir bilim insanı ve araştırmacı. İnsanlık tarihine bakış açısındaki genişlik ortak paydalar bulmasında yardımcı olmuştur zannımca. Bu kitapta oyunların ortak noktalarını süzgeçten geçirip medeniyetlerin etkileşim halinde olduğunu gözler önüne seriyor.
Kitabı okurken zaman zaman oyunlarımıza ne kadar çok umut, inanç, mücadele yüklediğimizi düşünmeden geçemedim. Hatta bir tek olumlu duygu diyebileceğim umut, inanç değil de ne kadar çok kin, düşmanlık, ötekiler yüklediğimizi de hissettim. Düşüncemi sık sık ‘Homo Sacar’ (Kutsal İnsan) kitabına götürdü. İçerik olarak düşünceyi dallandıran bir kitap olduğundan okunası bir kitap diyebilirim.
Fakat öte taraftan dil açısından pek beğenmediğimi söylemeliyim. Metin And genç yaşlarında kaleme almış olduğundan henüz üslubu yeterince oturtamamıştır belki diye yorumlayayım. Düşük cümleler okumayı zorlaştırıyor bariz bir şekilde. Eser bu yanıyla bence editörün de iyi bir iş çıkarmadığını gösteriyor.
Metin And okuyacaklara bununla başlamamasını önerebilirim. ‘Oyun ve Bügü’ daha iyi bir tercih olabilir.