100 yıl önce köle pazarında 3-5 akçeye satılan kadınları, köle pazarından alıp meclise sokan Cumhurbaşkanına, "ATATÜRK" denir..! 🇹🇷🕊️ 〰️🔹 Allah için lütfen Osmanlı'yı neslimi ecdadımı
··5 alıntı·
21,8bin Gösterim
Az önce burada bir yorum gördüm neymiş Osmanlı'da köleliği ispatlayamazmışım. İspatlayamadığım içinde münferitmişim.. Biladerim hadi ben Osmanlı zamanında yaşamadım, Osmanlı' da köleliği ispatlayamıyorum. Peki tarihte mi ispatlayamıyor? Al çevir çevir oku *Vikipedi ansiklopedisi.. Osmanlı cariyeleri, köleler.. *tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%... 〰️🔹 Biliyorum bunlar hassas mezular.. O yüzden lütfen, rica ediyorum. Kanıtsız ithamda bulunup ileri gitmeyiniz. 🕊️🙇
Önceki 5 yanıtı göster
@BogartOrginal kölelikten sultanlığa yükselen sultanlarını da mı unutmuşlar . Yazıkkkkkk üzüldüm :) Hadi bilmiyosun bari öğren. Öğrenemiyosan ahkam kesip göz zevkimizi bozma :)
2 yanıtı göster
📍📍Dip not: Burada Atatürk karşıtı paylaşımda bulunanları kendi adıma esefle kınıyorum.. Yazık.. 🕊️
📍📍Anladım arkadaşlar : ✔️Osmanlı da kölelik yok diyen kesim var, ✔️Osmanlı da kölelik var diyenler var. ✔️Osmanlı da kölelik varsa da çok normal, İslam hukukuna uygundur diyenler var. Tamam herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. Niyetim hiç kimsenin düşüncesini ya da görüşünü değiştirmek değil. ‼️ Zaten başta da belirttim, "kendi adıma bana göre," diye.. Katılıp katılmamakta özgürsünüz.🕊️ Ama lütfen kişiliği rencide edici saldırgan yorumlarda bulunmayalım. Hepimiz insanız, insan olduğumuzu hatırlayalım.. 🙏🙏🙏
Bir cahil Arap kırması şöyle diyor Atatürk için o yunan olabilir peki bu kanıya nasıl vardın diyorum eee Selanikli diyor 😂 güler misin ağlar mısın 😁 diyorum o yıllarda Selanik hangi ülkenin toprağıydi cevap yok. Bugünkü günümüzde hırsızlık yolsuzluk cinayetlerin sebebi laiklik diyor 😂 soruyorum şeriat hükmü ile yönetilen ülkelerde bunlar yok mu diyorum cevap yok sen cahilsin diyor bana. İslam ülkeleri neden geri kaldı diyorum tık yok ama bütün sorun laiklimiş 😂
Allah korusun o size Şeriat için öyle söylenin, Taliban'ın Afganlılara yaptıklarından, Pakistanlı kadınların yaşadığı zulümden haberi yok galiba.. Belli ki televizyon izlemiyor. Yoksa öyle konuşmaz.. 🙄🕊️
7 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Osmanlı saltanatla yönetiliyordu, demokrasiyle değil. Yani sadece kadınların değil erkeklerin de seçme ve seçilme hakkı yoktu. Ayrıca Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemini kıyaslamayı bırakın artık. Toplumlar zaman içinde değişir, bu çok doğaldır. Bunun cumhuriyetin ilanıyla bir ilgisi yok. İlk dönem Osmanlı ile son dönem Osmanlı arasında bile birçok yönden fark var. Halbuki yönetim şekli aynıydı.
Kıyaslamayı rencide edici saldırgan yorumlarda bulunan arkadaşlar için yaptım. Haklısınız doğrudur, katılıyorum. Her toplum zaman içinde değişir. Filozoflar boşuna dememiş, değişmeyen tek şey değişimin kendisidir, diye.. Bakış açınız ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Minnetle 🙏🕊️