2023 28. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2023 12:38
🅂🄸🄽🄸🅁 🄾🄻🄳🅄🄼 🄷🄸🄻🄰🄻 ç🄸🄽🄸🄲🄸 Merhaba arkadaşlar bugün sizlere fatmahilalcinici kaleminden #siniroldum kitabıyla geldim. Eserimiz şahane bir üslupla yazılmış. Ben içerisindeki benzetmelere bayıldım.Her bir cümle inanın çok kıymetli yazılmış.Evde olan tartışmalardan,çocukların aslında hiç çocuk olmadığından,evliliklerin hep çocukların bahanesiyle devam ettiğinden,doğan çocukları kaygıyla yetiştirmemizden,aşkında dışarda oynanması gereken oyunlar varken gözümüzün önünde olsun diye bilgisayar oyunlarına yönlendirmemizden, vs.vs bir çok güzel konu var ki sizlerde eminim ki okuyunca yaptığınız yanlışları göreceksiniz. İçerisinde çokça konu değiniyor çocukların her birinin yaşam hikayeleri yer alıyor.Kimisi ailesi tarafından sevilmemiş itilip kakılmış.Kimisi çoban olmuş dağları ovaları ezberleyip sabahın erken saatinde kalkmış. Kimisi 17 yaşına geldiğinde evde kaldın diye erken yaşta evlendirilmiş. Kimisi babasından yediği dayaklara artık alışmış. Ben okurken kendimdede gördüğüm çokça duyguyu fark ettim.Kitabı okurken yaşamak bambaşka bir duygu. Her bir hikayenin her bir karakterin yaşadıkları sizlerede kalpten geçiyor.Ben Kitabı elime aldığımda neye sinir oldum dedim ve bunun cevabını aldım. Bir aile ama güzel bir ailenin çevresindeki diğer insanların yaşam alemine dalıyorsunuz.Eğitimin,vatanın,sevginin,iyiliğin,davranışların,bayrağın,hayvan sevgisinin,köy yaşamının pek çok duygunun olduğu bu Kitabı elinizden bırakamıyorsunuz. Bana 16 yaşındaki gençlerin hikayeleri o kadar dokundu ki bir an kendimi dürttüm. Yaşanmışlık dedikleri o şeyi fazlasıyla yaşadım.Sizlerde bekli çok güzel ailelerde yetiştiniz ama bu gençlerin düşüncelerine hak vereceksiniz. Ben her durumda hak verdim.Bu güzel eserle beni tanıştırdığınız için çok teşekkür ederim. Son olarak karakterlerimiz çok ama başlıca karakterimiz Asya,Akif ve Berna üç kardeştir. Asya ve Akif ikiz ve çok zıt karakterlerdir. Çok duyarlı çocuklardır ve etrafında olan olaylara kaygısız kalamazlar Asya hayalindeki mutluluğa kavuşabilecekmi ? Zamanını doldururken,heybene koydukların hep güzel şeyler olsun Boş kalmazsak başıboş da olmayız
1000k
Sinir OldumFatma Hilal Çinici · Karina Yayınevi · 202313 okunma