···Okunma: 20 Ağustos 2023 15:56 “Kavuşmak güzel ama bir de ayrılık olmasa!”
Kitapta insanın neden yaratıldığından Mescidi-Haramın bir okul olduğundan ve diğer müslüman kardeşlerimizle tanışmak için sosyal bir alan olduğundan yeniden doğuşun ve ahiret hayatının kısa bir ön gösterimi olduğundan bahsetmiş.
Kabe’nin geçmişteki yapılış süreci anlatıyor. Dünyada müslümanlar bir beraber omuz omuza mesajını vermenin en güzel mekanı olarak tanımlıyor.
Kabe’de gideni Asr-ı Saadet’e gitmiş. Olarak tanımlıyor.
Hac nedir? Neler yapılmalı? Nasıl yapılmalı? Bütün süreci anlatıyor.
Kitabın tümünde yoğun olarak son kısmında Müslüman nasıl biridir nasıl olmalıdır bir müslümanın nasıl özelliklere sahip olması gerektiğini anlatıyor.
Kitaptan güzel mantık yürütmeler;
-Allah sevgisi mi? Diğerleri mi?
-Sahip olduğun Nimetler ve imkanlar,
seni Allah sevgisine mi götürüyor, yoksa onun yolunda bir engel mi teşkil ediyor?
-En çok değer verdiğin varlıkları, eşyaları maddi manevi herşeyi sahip olduğun dünyevi herşeyi, Allah sevgisi uğruna feda edebiliyor musun?
-Allah’ın müjdesine mi? Yoksa şeytanın vesvesesine mi itibar ediyorsun?
-Geçmişteki yaşamış peygamberler ve sahabelerle bizim sınavımız aynı bunun farkında mısın?
-Onların verdiği zor imtihanları aynı sabır ve itaatle vermeden onlarla aynı cennete giremeyeceğinin farkında mısın?
Kitabı çok beğendim. Ve diyanetin böyle güzel kitap çıkarabildiğini bilmiyordum. Allah’ım hepimize Mescidi-Haram’a
Mescidi-Nebevi’ye ve Mescidi-Aksaya gidebilmeyi oralardaki maneviyatı birliği beraberliği Asr-ı Saadet hayatını yaşamayı nasip etsin. Oradaki kardeşlerimizle tanışmayı ve hasret giderebilmeyi nasip etsin.