Selam #ondördüncüyıl kitabı ile kalemiyle tanıştığım #emelsakallı 'nın okuduğum ikinci kitabı #sırça. Yazarın yazdığı ilk #roman olan Sır'ça yayınlanma sırasına göre de ikinci romanı .
Sır'ça #polisiye romandan çok daha ötesi . Psikolojik tahlilleri , karakter yerleşimi, olay akışı bakımından mükemmel Kitapta hiç boşluk bulunmuyor ve okudukça soru işaretleri tek tek cevaplanıyor.
Cinayet, sırlar , ihanet , kirli işler , sevgi, kıskançlık, aile ilişkileri, ...
Bir parti ile başlıyor kitap. Bu partinin ev sahibi olan Peride cinayete kurban gidiyor. Kalabalık, güvenlik görevlileri, çalışanlar, güvenlik kameraları , ... Herkesin içinde kimsenin görmediği yerde, güvenlik kameralarının kör noktasında işlenir cinayet. Başkomiser İbrahim ve yardımcısı komiser Ali soruşturmaya başlar ancak işleri hiç de kolay değildir.
Peride narin , kırılgan, her an hasta olacakmış gibi bir görüntüye sahip bir kadındır. Çevresindeki çoğu insan da onu böyle tanımlamaktadır. Gerçekten böyle biri midir???
Kocası Doruk zengin, yakışıklı ve başarılı bir avukattır. Bir ilişkisi vardır. Jeyan'ı ne kadar çok severse sevsin karısından boşanmak istememektedir. Nedeni sevgi mi yoksa başka bir sebebi var mı?
Jeyan başarılı bir ressam, istediğini elde etmeye alışık zengin ve çok güzel bir kadındır. Doruk 'u delicesine sever ve kıskanır. Ne kadar isyan etse de Doruk'tan vazgeçemez ...
Diren ve Gece ... Geçmişe ait sırlar ... Aile içi ilişkiler... Hayatlarına giren insanlar... Çalışanlar...
Herkesin sırlarının olduğu bir çevrede işlenen cinayeti aydınlatabilmek için önce sırları birer birer aydınlatmak ve ilişkilerin içeriğini öğrenmek gerekmektedir.
Komiserlerimiz bu zorlu davada adım adım ilerlerken biz de ipuçlarını takip ederek birer birer sırların ortaya çıkmasına şahitlik ediyoruz.
Dolu dolu bir kitap Sır'ça. Kesinlikle çerezlik bir kitap değil. Benden tam not alan kitabı tüm #kitapsever dostlarıma gönül rahatlığı ile #tavsiye ederim Sır'çaEmel Sakallı