·332 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2023 13:24 Doğrusu son zamanlarda eleştirmek için ve gerçekten bu denli abartıya değil değmediklerini anlamak için Booktok’daki kitapları alıp okumaya başladım. Bu kitap da onlardan birisiydi. Ahım şahım bir özelliği olmadığını söylemekle beraber konusunun kötü olmadığını da söylemek istiyorum ama bu konuyla daha güzel şeyler yapılabilirdi. Diğer kitapları adına konuşmuyorum, en azından bu kitapta, Adam ve Juliette’in sevişme sahnelerini okumak yerine Juliette’in karakterinin daha derinine inebilirdik ve gücü hakkında daha çok şey öğrenebilirdik bence. İlk kitap tamamen olaya giriş kitabı olduğundan bunları beklemek biraz fazla da olabilirdi ama en azından Adam ile Juliette’in birbirine dokunması dışında bir şeyler okumak isterdim. Kitap tamamen bundan oluşuyor da diyemem, olaylar da var elbette ama ben cinselliğin kitapta fazla ön planda tutulduğunu düşünüyorum. Romantizm olacak diye illa cinsellik de koymaları gerektiğini düşünüyorlar ama hayır. Elbette cinsellik de koyabilirsin ama romantizmi tamamen cinsellikten ibaretmiş gibi göstermeyi doğru bulmuyorum. Ayrıca Adam’ın Juliette’e korunacak küçük bir kız çocuğuymuş gibi davranması beni deli ediyor ki ileriki kitaplardan spoiler olacak olsa da Juliette’i de deli ediyor zaten sonradan, en azından o konuda Juliette’in aklı başına geldiği için mutluyum. Diğer kitaplar hakkındaki yorumlarımı sonraya saklayacağım, şimdilik aklıma gelenler bunlar.