2023 28. kitabı
"Şimdi şu karanlık yerde asla bulunamayacagimdan korkuyorum." Sadece bu cümle bile kitabi okumaniz icin  yeterli bir neden bence. Gerçek bir yaşamı anlatan muazzam bir çizgi roman. Bir gecede soluksuz okudum. Hemen her gün şahit olduğumuz, duyduğumuz mülteci hikayelerini bir de çocuk gözüyle okumak boğazınızda kocaman bir acı bırakıyor. Omar ve Hassan küçücük iki çocuk Somali'de çıkan iç çatışmadan kaçarak Kenya'daki Dadaab'taki mülteci kampında tek başına hayatta kalmak ve annelerini bulmak umuduyla gün sayıyor. Hassan konuşamıyor ve Omar kendini ona bakmaya adamış. Kamp hayati iki küçük çocuk için hiçte kolay değil ama yaşlı Fatuma onlara koruyucu annelik yapiyor. Bu biraz da olsa onlarin aile özlemini gideriyor. Kampta hayat zor. Ama düşünmek ve beklemek  için çok zaman var. Bu zaman çokluğu umutsuzluğun artmasına neden oluyor. Kitabın yazarı Omar Mohamed kamp için "Açık Hapishane" diyor. Çünkü oradan ayrılmak yasak. Kamptaki herkes Amerika Birleşik Devletleri' ne kabul edilmek için uğraşıyor. Omar ve Hasaan da bu umutla gün sayıyor. Omar ve Hasaan Amerika 'ya kabul edilecek mi? Annelerini bulabilecekler mi? Omar hayallerine kavuşabilecek mi? Peki çocuklar bu kitabı neden okumali? *Bir mülteci olarak vatanından ayrı kalmanın zorluğunu * Empati kurmayı * Umudunu kaybetmeden hayata tutunmayı * Hayata daha iyimser bir bakışla bakmayi *fiziksel acligin yanisira ruhsal açlığın da giderilmesi için neler yapılması gerektiği * Kısıtlı imkanların hayallere ulaşmada bir eksiklik olmadığı *Aile olmanın değerini *Okumanın insana yeni ufuklar kazandirmasını *  inançlı olmanın gücünü * Arkadasligin değerini kavramlarını sağlayacaktır. 10 yaş üstü çocuk,genç, yetişkin herkesin muhakkak okuması gereken bir kitap.
Yıldızlar SaçıldığındaOmar Mohamed · Genç Timaş · 2021924 okunma