“ SOĞUK DERİ “
2023 24. kitabı
Okunma: 26 Ağustos 2023 21:52
Sosyoloji öğrencilerine dönem dönem söylem analizi içerik analizi gibi mesleki gelişim açısından birtakım çalışmalar yaptırılır ki bu çalışmaların sosyal bilimlere her ne kadar ülkemizde gereken önem verilmese de çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Tercihe bağlı olarak bir film dizi makale ya da roman seçilebilir. Bu açıdan “Soğuk Deri” başarılı bir örneklem olabilir içerisinde sosyolojik birçok temel başlığı barındırıyor.(Öteki, sömürge,sapma,intihar, yalnızlık,zoofili) Bunun ötesinde; birçok inceleme yapan arkadaşım aksine ben eserin türü için ne ararsanız var diyemeyeceğim esasında distopik ve bilimkurgu tadında ilerleyip aynı zamanda okuruna tatlı tatlı gerilim hissini yaşatmış tabi ki öyle hop oturup hop kalkmıyorsunuz ama sonraki sayfa için hep bir heyecan durumu söz konusu. Benim için okuması keyifliydi hızlı bitti diyebilirim. Son olarak ne sonu ne de ortası tahmin edilemez değil komplike bir dizi beklemeyin açıkcası kitabın sonu benim için asla süpriz olmadı. Okunmalı mı tabii ki!! Kendine ait felsefesi olan şeyleri severiz.
Soğuk DeriAlbert Sanchez Pinol · Jaguar Kitap · 20181,770 okunma