Kusursuz Kalıntılar, detaylı anlatımı, ana karakterlerin hayatlarının da konuya dahil olduğu, okuru yormayan polisiyeleri sevenler için güzel ve keyifli bir kurgu. Dedektif Luc Callanach serisinin ilk kitabı ve seri başlangıçlarına yakışır şekilde karakterlerle bir bağ kurmamızı sağlıyor. Sadece katilin zihnine bakış atmıyoruz. Bu hikayede dedektifimizin zihninde de kendi şeytanları var ve yeni iş ortamına alışmaya çalışırken bir yandan da geçmişin hayaletleriyle savaşıyor.
Bence kurgunun en güzel yanı, yazarın kitap boyunca verdiği, birbirinden alakasız gibi görünen bilgilerin, kitabın sonunda ustalıkla birleştirilmesi. Ne kadar sakin ilerliyor gibi görünse de aslında her detayın bir anlamı var ve yazar sonlarda sizi şaşırtmayı başarıyor. Evet katili baştan biliyoruz ama bu kurguda sürprizler olmayacağı anlamına gelmiyor.
Biliyorsunuz, özellikle seri kitaplarda dedektifimiz yalnız çalışmaz. Bu kitapta da yeni çalışma arkadaşlarından Ava'yla güzel bir iletişim kurmayı başarıyorlar. İkisi de farklı vakaları soruşturuyor ve fikir alışverişinde bulunuyorlar. Açıkçası bu olaylar bir noktada kesişecek mi diye merakla okudum ve hiç beklemediğim sürprizlerle karşılaştım.
Zamana yayarak okuduğum keyifli bir polisiyeydi, türü sevenlere tavsiye ederim.