Puan vermedi·210 syf.····Okunma: 19 Ağustos 2023 17:33 7 yaşında görme yetisini kaybeden yazar
Erıc Hoffer,
15 yaşında tekrar görmeye başlar. Ve yeniden kör olma korkusuyla seri bir halde okumalara başlar. Bir taraftan da geçimini sağlamak için farklı yerlerde işçi olarak çalışmaya başlar. Bu sıkı okumalar ve çalışmalar ona
"Kesin İnançlılar" kitabını yazdırır.
Yazar Erıc Hoffer kitabının önsözünde Montaigne'den alıntı yaparak,
"Bütün söylediklerim karşılıklı bir sohbettir, hiç bir öğüt niteliğinde değildir." Ve
"Bu bir düşünceler kitabıdır der.
Kitap güzel.
Ancak yazarın her düşüncesine katılacak değilim.
Zira yazarın İslam'a karşı önyargılı ve katı taraflı olduğunu farkettim.
-Fanatikler
-Kesin inançlılar
-Liderler
-Ordular
-Azınlıklar
-Eylem insanları
-İyi veya kötü kitle hareketlerinin davranış biçimleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız buyrun bu kitabı okumaya...
Daha doğrusu
Toplum siyasetine,İnsan psikolojini ve kitle hareketlerine merakınız varsa mutlaka okuyun.
Yazar Toplumsal hareketlerini çok güzel analiz ederek
Kitlerin inandırıldıktan sonra yapamayacağı şeyin olmadığını anlatır.
Kesin inanmışsanız sınırsız eylemler sergilersiniz.
"Dünyada bütün kötülükler, birilerinin başkalarının iyiliği için hareket etme hakkını kendinde görmesi ile başlar."
Bir toplumunun içerisinde
bir ideolojiyi, bir düşünceyi veya yeni bir hareketi oluşturmak istiyorsanız o toplumu ateistleştirmek zorundasınız. Yani ateistleşmiş bir toplum, köklerinden kopmuş demek. Bir toplumun içerisinde insanların inanacak hiç bir şeyinin olmaması o toplumu istediği yöne kanalize etmek demektir.
Kitle hareketkerine katılanlar genelde
ya macera arayan (yani maddeye duymuş) yada hayatında düzeni olmayan yorgun, can sıkıntısı olanlardır.
Kitabın konusu sizin alanınız değilse sıkılırsınız.
Ama her halükarda istifade edersiniz.
Benim için ufuk açıcı bir kitaptı.
Okumaya ve üzerine konuşulmaya değer.