2023 7. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2023 00:00
Ünlü bir aktörü korumakla görevli kadın bir özel koruma... İnsan bunu duyunca ne sahneler hayal ediyor. Tabi ki bunun bir romantik komedi kitabı olduğunun farkındaydım ve çok fazla bir beklentim de yoktu ama yine de böyle bir konusu olduğunu duyunca birkaç şey beklemedim değil. Maalesef beklediğimden çok farklı bir karakterle karşılaştım. Ana karakterimiz Hannah Brooks düşündüğüm gibi havalı ve tuttuğunu koparan biri çıkmadı. Yapmasını beklediğim çoğu şeyi yapmaz ve Jack'in büyüsüne kapılmış halde ortalarda dolaşırken de sürekli "bu yaptıklarının ona ne kadar ters olduğunu" ve "normalde hiçbir müşteriyle bu kadar yakınlaşmadığını" falan düşünüp duruyordu. Yani kitapta Jack olmasaydı beklediğim karakteri okuyabilecekmişim gibi hissettirdi ve bu beni daha da üzdü. Hannah ve Jack arasındaki atışmaları ve etkileşimi okumak zevkli olsa da birbirlerine olan hisleri ne ara gelişti orasını tam anlayamadım. Zaten karakterlere pek ısınamamışken bu da üstüne tuz biber oldu. Okurken beni yoran bir diğer konuysa yazarın aşırı fazla kullandığı çifte negatif ifadelerdi (didn't not, can't not gibi). Gereksiz olduğu gibi bir süre sonra sıkıcı olmaya da başladı. İstediğim gibi aksiyonlu bir sahne okuyamasam da hızlıca okuduğum ve her ne kadar karakterlere ısınamamış olsam da okurken güldüğüm için 2,5 puan verecektim. Neyse ki son bölümlerde hayal kırıklığıma küçücük bir bant yapıştıran bir sahne yaşandı. Böylelikle puanımı 3 yapmaya karar verdim. Epilogue bölümünü hiç hesaba katmıyorum gerçi. O kadar "hiçbir şeyin hatrı kalmasın" bölümüydü ki anlatamam. Yazar resmen "şimdi uzun uzun yazamayacağım ama o da oldu, onu da yaşadılar, hop bunu da yaptılar, şunlar da şöyle oldu" diye diye bir sürü olayı birkaç sayfaya sığdırmış. "Bir romantik komediden ne bekliyordun?" diyebilirsiniz tabi. Ama ben genel olarak okuduğum her kitaptan biraz özen ve tutarlılık bekliyorum (bu kitapta özen biraz azdı). Onun dışında da dediğim gibi konusu beni heyecanlandırmıştı fakat ekstra bir şey için ümitlenmeye gerek yokmuş. O da benim ayıbım olsun.
The BodyguardKatherine Center · St. Martin & Press · 0989 okunma