2023 72. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2023 00:42
Merhabalar Hadi birlikte Bursa'nın Gemsaz beldesine gidelim, denize sıfır harika sahil yerleşkesi, yıl 1980, dostluk, sevgi, arkadaşlık, komşuluk, çocukluk, oyun, bayramlar hep eski tadında, ayarında, damakta. Milda, babası gemi kaptanı annesi ise aynı gemide doktor 8 yaşında ilkokul 2. sınıfa gidiyor çoğunlukla kışlarını ve her zaman yazlarını anneannesi ve dedesi ile Denizli'de geçiriyor yaklaşık yılın 9 ayı, 3 ayını ise Bursa'nın bir beldesi olan Gemsaz'da geçiriyor günün yaklaşık 10 saatini dışarıda arkadaşlarıyla oyunlarla paylaşımlarla sabah öğle güneşin, akşam yıldızların altında ve denizin dibinde zaman geçiriyor. Dostları Selin, Hakan, Beril, Oğuz ve anneannesi İle dedesi hep yanında. Annesi ve babası hep gurbette ama onların yokluğunu büyük ebeveynleri sevgiyle, ilgiyle doldurmaya çalışıyor. Kitapta Milda karakterinin büyüme evresinde ölümü, aşkı, başarıyı, umudu, hüznü, mutluluğu tatmasını okuyoruz. Anneanne karakteri o kadar tatlı ki gerçek olsa da ziyaret etsem dedim, armutlarına mutlu demesi, komşularına her yıl sütlaç dağıtıp dertleri ile ilgilenmesi, torununa olan sevgisi, eşine olan ilgisi güzeldi. Dedenin de torunun yaşına inip onunla eğlenceli vakitler geçirmesi keyif verdi. Her yaşa hitap eden sıcacık bir hikaye, yazarın kalemi ise oldukça akıcı ve güzel. Çevreme ve öğrencilerime rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir eser keşfetmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum, nicelerine #alıntı Zaten hayatta beklentiyi ne kadar çok tutarsak ya onun yarısı kadarı gerçekleşirdi ya da yarısından daha azı. Önemli olan ele geçenle geçinebilmekti. Bu oyunu sevmemizin sebebi, bana kalırsa, hem çok eğlenceli olması hem de kazanan ya da kaybedenin olmamasıydı. Biz böyle çocuklardık. Kazanma veya kaybetme telaşımız yoktu. Hepimiz birbirimizin en yakın arkadaşı olduğumuz için zaten kazanmıştık. Ayın denizle yaptığı dans, kısacık ömrümde gördüğüm en güzel valstı. Ruhum, bu valsı yapan ay ve denizin etrafında dönüp duran bir virtüöz olmuştu, sırf onların bir parçası olabilmek için. ~~ @gozdenin_kutuphanesi @officialipekakyildiz @lunayayinlari #gemsaz #ipekakyildiz #gozdenin_kutuphanesiyleokuyoruz
Gemsazİpek Akyıldız · Luna Yayınları · 202112 okunma