·249 syf.····Okunma: 04 Eylül 2023 20:18 “Artık anlatılmaması gereken bir şeyse. Anlatılma zamanı geçmiş bir şey, her zamanın kendi hikayesi olur ve o zamanı bir kez kaçırdın mı, artık sonsuza kadar susmak daha iyidir bazen. Şeyler de zaman aşımına uğrar ve uygunsuz hale gelirler.”
Kitabın en başında intihar eden bir kadından bahsedip olay örgüsünü öyle değişik bir şekilde bağlamış ki yazar kitabın sonuna kadar başında bahsedilen intiharın nedenini düşünmeyip öylesine kitapta bahsetmiştir ve ne alaka boyutuna gelmeye başlayınca tekrar kitabın sonlarına doğru anlattığı olay örgüsünü bağlayıp okuyucuya farklı bir sunum yapılmış gibi hissettirdi bana.
Kitabın konusu sıradan bir adamın hayatını, ilişkisini, evlilik sürecini ve evlilik sürecinde yaşadığı gelgitleri duygu karışıklıkları, babasıyla olan ilişkileri ve babasının geçmişindeki sırları öğrenmeye çalışması ve gizem halini aldıkça kendi kendine karakter kitapta kendiyle dertleşir gibi her konuyu , her yaşadığı durumu iç düşüncesini okuyucu ile paylaşmış. Diğer karakterlerin hiçbir şey bilmeyip sanki sırdaşı sizmişsiniz gibi hissettirmiş.
Sanki karşı tarafa muhatabı olduğu kişi ve kişilere söyleyemediklerini uzun uzun tasvirleyip anlatmış. Bazı yerlerinde çok fazla konuyu detaylandırıp dikkati dağıtsa da , parantezler halinde cümlenin içinde cümle halinde nerede kaldım dedirtse de okuduğum kitaplardan farklı bir tema hissettim.