·383 syf.····Okunma: 31 Ağustos 2023 23:42 Iremonger ailesi Londra'nın tüm hurdalarına sahiptir. Bütün işe yaramayan, kullanılmayan, bozulmuş nesneler onlarındır. Ayrıca Londra'nın en zengin ailesidir. Bütün Iremonger ailesi, hurdalardan oluşan bu bölgede bulunan köşkte yaşamaktadırlar. Kimse onların arazisine giremez çünkü hurdalardan bulaşan hastalık tek Iremonger'ları etkilememektedir. Bu köşke safkan ve melez Iremonger'lar bulunmaktadır. Melezler, safkanlara hizmet etmektedir. Safkanlar ise eğitimlerine kadar bütün yaşantısı bu köşkün içindedir. Bununla birlikte köşkün içinde bir çok kural ve adetleri bulunmaktadır.
Bu adetlerden en önemlisi, her Iremonger doğduğunda ona bir doğum nesnesi verilir. Bu doğum nesnesini yanında hiç ayırmaması gerekirir. Clod Iremonger şanslı olanlardandı çünkü onun nesnesi bir banyo tıpası idi. Diğerleri gibi ağır bir nesne değildi. Clod Iremonger'ın küçükken annesi ve babası vefat etmişti. Diğer safkanlardan ayıran özelliği ise doğum nesnelerin isimlerini duyabilmesi idi. Evdeki tüm doğum nesnelerin ve kendi ile konuşan diğer nesnelerin isimlerini bilirdi. Nesneler sadece isimlerini söylerlerdi. Bir gün bu değişti ve koltuk olan bir nesne ismi ile beraber başka bir cümle kurdu. Bu aslında düzenin bozulmaya başladığının habercisiydi. Nesneler bağımsız hareket etmeye başlarlar. Bunun sebebini çözmek için Iremonger aile çalışmaya başlar.
#middlegrade türünde olan seri 3 kitaptan oluşuyor. Yoğunluğum olduğunda okumak için beklettiğim ve beklentimin yüksek olduğu kitaptı. Maalesef olmadı. Neil Gaiman benzetmesi yapılmış, ben hiç benzetemedim. Middlegrade kitapları genellikle yoğun zamanlarıma saklarım ama bu ne kadar fantastik olarak da geçse beni pek açmadı. Bende daha çok iğrenme yarattı diyebilirim. Evin büyüklüğünü anlatması ama durmadan yeni katmanların eklenmesi biraz sinirimi bozdu. Evin envanterini kitapta zaten okuyorsunuz ve durmadan tekrar ediliyor. Bütün Iremonger'ın sülalesini ve tabii ki onların doğum nesnelerini tanıyorsunuz. Umarım bu kadar karakter daha sonraki kitaplar için zemin oluşturur, yoksa bu kadar boş okuma yaptığıma üzülürüm.