Fantastik ve macera seviyorsanız güzel bir tavsiye olacaktır bu eser sizlere . Betimleme ve kurgusal olarak sade bir dil kullanmış yazarımız bu türü yeni okumayı planlayanlar için okuması kolay ve eğlenceli hale getirmiş .
Kitap içerisinde görsel şölene de yer vermesi olayları , karakterleri gözünüzde canlandırılmasında sizlere kolaylık sağlamış diyebiliriz . Kurgusal olarak birbirine bağlantısı kopmamış ama savaş sahnelerine daha derinden girilmesini isterdim. Fantastik okurlar savaş sahnelerini orada birebir yaşamayı tercih ederler . Konuşmalar ve diyaloglar sayesinde asıl amaç krallığın, dünyanın kurtulması amaçlanıyor olsa da aşk, dostluk , rekabet ve güven duygusu da işlenmiş eserde .
Kraliçe Katrina Herzim krallığını yönetiyor . Ama Kara Kral Lionel'in Herzim Krallığını yok etmeyi amaçlayan Orta Dünya'nın zorlu dönemler yaşamasına neden olan faaliyetleri yüzünden kraliçeyi çok zorlu günler bekliyor . Bu sıralar da hamile olup varisi Salina dünyaya geliyor. Kızının doğduğuna bile mutlu olamayan Kraliçe Katrina , Kahin Cannon 'un kızı Salina hakkında söyledikleri sayesinde kızını hiç çocuğu olmamış bir aileye gönderiyor. Salina hiç birşeyden haberi olmadan normal yaşantısında hayatına devam ediyor ama herşey gün yüzüne çıkıyor. Kahin Cannon gelip herşeyi anlatıyor ve krallığı kurtarması zamanı geldiğini söylüyor.
Salina bu dönemden sonra hem aklı , hem fikirleri hemde güçleri sayesinde yoluna devam ediyor. Yanında en sevdiği ve güvendiği arkadaşları ile uzun maceralı bir yolculuğa çıkıyor.
Ateş Cadısı Salina 'nın bu zorlu ve maceralı hikâyesine ortak olmak istiyorsanız bu eseri okumanızı tavsiye ediyorum.
Keyifli okumalar.
@uzgunkirazcom