·192 syf.····Okunma: 07 Eylül 2023 22:44 Bu kitabı okumak için özellikle yazın bitmesini bekledim ki #yazdansonra tam da yerine otursun. Yazın o yapış yapış, yeter be dedirten, güneşe ateş etmeyi bile düşündüren, ne giysek yeterince rahat olamadığımız, klimalara yapışık yaşadığımız beter günlerinden sonra yazdan tam da bu sebeplerle şikayet ederek başlamış @sinemkeskinel bu nefis kitabına. Ara ara azıcık serinler gibi olsak da hâlâ yazdan kalma sonbahar günleri yaşarken de iliklerinize kadar hissedip hak veriyorsunuz durup durup yazı sevmem diyen Deniz’e. Deniz hikayemizin ana karakteri evet ve yazdan ne kadar nefret ettiğini anlatıp anlatıp “ Yazdan bu kadar nefret ederken kocamın kızımın adını Yaz koymasına neden izin verdim ben de bilmiyorum.” deyince işin renginin değiştiğini de anlıyoruz. Yüzümüzde hafif bir tebessüm ile Yaz bebeğin hayatımıza gireceği ana doğru çevirmeye başlıyoruz sayfaları. Önce kendisinden bayaca büyük Oğuz ile evlenmeye nasıl karar verdiğini okuyoruz. Sonra garip ama dengeli ilişkilerine şahitlik ediyoruz derken tek eksiğim bir kocaydı sanıyordum ama yanılmışım bana başka bir meşgale lazımmış diyerek anne olmaya karar verişini onaylıyoruz anaç tarafımızla Ve dertsiz başına dert almak tam olarak nedir adım adım adım hatta gün gün hafta hafta berbat bir hamilelik geçiren Deniz ile birlikte yaşıyoruz birebir. Ve sonrasında Yaz ile birlikte yani Yaz’dan sonra nasıl devam ediyor Deniz’in hayatı şaşkınlık içinde okuyoruz olan biteni. Peki Deniz’in hayatında bu kadar acayip şeyler olmasının sebebi sadece Yaz mı? Acaba azıcık daha geriye Deniz’in geçmişine gitsek neler göreceğiz? Peki Peri? Valla ondan bahsetmeyi hiç düşünmüyorum açıkçası. Ama biliyorum şimdi siz çok merak ettiniz şimdi başta Peri’yi ve Deniz’in hayatındaki acayip şeyleri. Baştan sona nefis bir mizahi dille kelimelerle dans eder gibi yazılmış bu şahane kitabı mutlaka okuyun. Bitince lezzeti damağınızda kalacak benden garanti #sağliklavekitaplakalın