·376 syf.····Okunma: 09 Eylül 2023 21:05 Yarı Çinli bir melez güzeli olan Crystal, kiloları ve vücudu ile barışık, sosyal medyada fitness ve beden olumlama konusundaki paylaşımları ile ünlü bir fenomendir. Scott ise gören her kadının dönüp bir kaç kez daha baktığı iri cüssesi, kaslı vücudu ve yeşil gözleri ile, girdiği her ortamda dikkat çeken çok yakışıklı bir itfaiyecidir. İkisi de aynı spor salonuna gitmektedir. Her şey bu spor salonunda karşılaşmaları ve yaşanan yanlış anlaşılmaların ardından ortaya çıkan, bana göre tatlı, onlara göre sinir bozucu rekabetle başlar. Sonrasında ise aileler de işin içine girer ve ikili spor salonu dışında da görüşmek zorunda kalır. Bu durum sıklıkla tekrarlanırken, ilişkileri daha sıcak bir hale gelir ve biz bu ilişkinin ilerleyiş aşamalarını okuruz kitap boyunca. Tüm bu süreçte komik ve romantik pek çok atışma ve diyalog geçer aralarında. Bunun sonucunda ortaya cıkan eglenceli olayların olduğu, yoğun bir çekim ve duygusallığın sürekli hissedildiği kitapları okumayı da çok severim oldum olası. Duyguların en yoğun olduğu kısımlardan itibaren ikilinin birbirine gösterdiği özeni, saygıyı ve aralarındaki yoğun çekimi de çok beğendim. Ama tabii ki, her şey toz pembe bir şekilde devam etmedi ve ilişkileri zorlu sınavlardan geçti. Kendileri ve ilişkileri ile ilgili yeni farkındalıklar ve kabullenişler yaşadıkları yolculuklarına eşlik ettik sonlara doğru. Kitabı ortasından itibaren zevkle okuduysam da, başlangıçta biraz sarmadı öykü. Ama daha sonra, duygu yoğunluğunun artması, komik diyaloglar, betimlemeler ile romantik, sempatik ve düşünceli bir Scott, kitabın geri kalanını zevkle okumamı sağladı. Crystal’in takipçilerine, kadınlara vermeye çalıştığı güzellik ve kendini sevme ile ilgili güzel mesajlarını, vazgeçmeyen, mücadeleci, güçlü duruşunu beğendim. Disiplini, kurallara uyma konusundaki kararlılığı, sevdiklerine olan bağlılıgı, duyarlılığı ve sevimli hareketleri ile Scott ise, kitabın en sevdiğim karakteri oldu. Ayrıca diğer aile üyeleri de çok tatlıydı. Sonlarda Crystal’in yaptığı bazı şeyler saçma gelse de
okuması eğlenceli, nispeten hızlı ilerleyen, tam çerezlik ve severek okuduğum bir kitaptı. İçinde +18 sahneler olduğunu da belirtmeliyim. Kitap daha akıcı olabilirdi. Çünkü, anlatımda akıcılığa sekte vuran fazla sayıda upuzun cümle vardı. Bu durumun okuma hızımı yavaşlatmasını sevemedim. Ama, geneline baktığımda hoşuma giden bu eğlenceli kitabı, romantik türü seven 18 yaş üstü tüm okurlara tavsiye ediyor, herkese keyifli okumalar diliyorum.
Kitaplarla kalın.