2023 83. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2023 13:12
Selammm Canımlar Bugün sizlere fantastik bir kitapla geldim. Türk yazarlardan fantastik kitaplar çıkınca hoşuma gidiyor doğrusu. Diğer fantastik kitaplara bakınca oldukça kısa. 160 sayfadan oluşuyor. Ama devam kitabı olduğu için çokta önemsemedim sayfa sayısının az olmasını. Kitabımız da diğer fantastiklere nazaran epey farklılar var. Mesela buradaki ana karakterler "yaratıcı" olarak anılıyor. Vampirler, elfler, cadılar, her türlü yaratıklar bunların hizmetinde. Onların izni olmadan onlara dokunamıyorlar bile. (Muhteşem bir hayal gücü mevcut) Konusuna gelirsek; Helen, doğum günü kutlaması dönüşü, annesi ile bir kaza geçirir ama annesi bir anda ortalıktan kaybolmuştur. Ve Helen Dolorem adı verilen başka bir boyuta geçmiştir. Yaratıcılardan biri olduğu bilinmektedir. Ama Helen hiçbir şey hatırlamamaktadır. Bu süreçte ona yaratıcı Etra ve Prens Leo eşlik etmektedir. (Ay iki karaktere de bayıldım ben.) Helen birşeyler hatırlamaya çalışırken Leo ile geçmişte yolculuğa da çıkarlar ve bir mektupla kendi zamanlarına dönerler. Mektupta bir kehanetin haberi vardır. Peki bu kehanet nedir? Sonuçları ne olacaktır? Hırs, güç, iktidar olma arzusu, ve tabi ki bir tutam aşk... Kitap öyle bir yerde bitti ki ikinci kitapta nasıl toparlanacak bu olaylar cidden çok merak ediyorum. Son olarak kitapta ki betimlemeler öyle muazzamdı ki sanki gerçekten sizler de Dolorem de bu olayları yaşıyor ve etrafı keşfediyormuş gibi hissediyorsunuz. Tek sıkıntı geçmiş ve şimdiki zamanda olan geçişler bir tık kafa karıştırıyor. Ama bir oturuşta okursanız muhtemelen bu sıkıntıyı yaşamazsınız. Yazarımızın kalemine sağlık. İlgisini çekenlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Karanlık Son KralGülben Sarı · Mythos Kitap · 202326 okunma