Kader nedir?
~ ❝ Kader alnımıza yazılanlar mı? Yoksa kendi irademizle yaptıklarımızın karşılığı mı? ❞ ~
Sayfa 55 - Arwen Kitap·Kitabı okudu
2 +1'leme
5,8bin Gösterim
Bunu anlatmak yorumu aşar ama ben bununla ilgili şunu yazmıştım. - Alın yazısı kaderin sözüdür Kelam insanın elindedir… Kalem ise Ahiri evvelden bilenin. ( Cevap her ikiside ) Bir de insanın elinde olmayan kaza vardır.
Kendi irademizle yaptıklarımızın karşılığıdır.
☆• Buket •☆
Atas alıntıyı yazarken ben de aynı şeyi düşündüm. İnsan ne yaparsa iyisiyle, kötüsüyle kendine yapıyor ve bunun adına da kader diyor 🤷🏼‍♀️
Kader kişinin eğilimlerine, bilinçli tercihleriyle ortaya koyduğu tutum ve davranışlarına da bağlıdır. Dolayısıyla insanın kaderi kendisine; kişiliğine, genel davranışlarına ayrılmaz bir biçimde bağlıdır. Kader içinde ikiye ayrılır -Izdirari ve İhtiyari Kader.Dunyaya geleceğimiz coğrafya, anamız,babamiz, tipimiz, yeteneklerimiz, Izdırari kaderimizin konusu. Bunlara kendimiz karar veremeyiz. Bu nevi kaderimizden dolayı mesuliyetimiz de yok. İkinci kısım ihtiyari kader ise, irademize bağlıdır. İster namaz kilarsin ister içer sarhoş olursun ona sen karar verirsin. Yap yap sonra da Kader kısmet deme diye Kader de ikiye ayrılmış yani kaçarımız yok bahanemiz yok 🙂
Biraz o biraz bu