Selamlar
Seminay Yurtseven kaleminden #pervane 'nin #ateş 'i ile geldim.
Bilenler bilir ne çok kızmıştım Pervane'nin Ateş'ine ilk kitapta. Bilmeyenler de önceki postlardan hemen bir baksın Pervane'nin yorumuna.
İlk kitapta isimler verilmemişti. Bir asistanın öğretim görevlisi evli bir kadına olan duygularından bahsetmistik.
Ateş kitabında ise karşımıza Süreyya çıkıyor. Pervane'nin Ateş'i Süreyya.Hadi o çok kızdığımız Süreyya'nın hayatına bir bakalım.
Üniversite döneminde annesinin hamile kalmasıyla babasının evlenmesi sonucu hep bir hata olarak görülüyor Süreyya. Ee düşünün artık en baştan ailesi tarafından böyle düşünülen birinin ileri ki yaşamını. Annesinin dili yandı ya kızı da yaşamasın diye sıkı yönetim ilan etti Süreyya'ya karşı. Ne mi oldu? Bakın Süreyya ne diyor..
Büyük konuştum; bu büyük lokma boğazıma takıldı. Nefessiz kaldım. Babam gibi bir adama aşık oldum.
Korktuğum gibi olmuştu. Annem gibi ağlayan, çaresiz bir kadına dönüştüm günün sonunda..
Sevgiye açlık çektiğinden, en ufak bir kırıntıya bile tutunup kaldı. İlişkileri oldu evlilikler yaptı bu sefer oldu derken her seferinde hayal kırıklığı yaşadı. Sevemediler bir Süreyya'yı. Parçalara bölünen Süreyya yalnızlığını asistanı Özgür ile gidermeye çalıştı. En çok o iyi geliyordu ona. Sevgisini hissettiriyordu Özgür. Gelin görün ki artık Süreyya'nın kalbinde hiç yaşam belirtisi kalmamıştı..
Özgür'ün kim olduğunu anlamışsınızdır yanıp tutuşan Pervane'miz.Süreyya'nın hareketlerine çok kızmıştım ilk kitapta bu kitapta neyi neden yaptığını anlamış oldum. Körüklediğini sandığım aşkı uzaklaştırmaya çalışıyormuş. Süreyya'nın Özgür'e söylediği bir söz var.
" Bir filmde izlemiştim Özgür. İzzet Günay'ın Türkan Şoray'a dediği gibi, 'Çok eskiden rastlaşacaktık..'"
Ah ah hangisine üzülsem diğerine haksızlık etmiş olurum.
Ateş ile Pervane'nin hikayesini bilir misiniz? Bilmiyorsanız hemen okuyun
AteşSeminay Yurtseven · Kitap Müptelası · 202325 okunma