Puan vermedi·120 syf.··Beğendi
· Geziyorum 3 kitabıyla Kıbrıs’ı geziyoruz.Kapalı Maraş’tan başlıyoruz yolculuğa 1974 yolundan beri kapalı zamanında Akdeniz’in Las Vegas’ta olarak anılıyor.Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli burada yer alıyor.Otel son derece konfor ve lüks öyle ki 20 yol sonrasına rezervasyon yapılıyor.
Lefke’de bulunan Cumhuriyet tarihinin ilk hava şehidinin Anıtı var.Erernköy direnişinde uçağı vurulur kendisi paraşütle atlayarak kurtulur ama Rum köyüne iner ve Rum köylüler tarafından hastaneye götürülür ve buradan Rum milli muhafız üyeleri tarafından kaçırılır ve akıl almaz işkencelere maruz kalır.
Soli antik kentini geziyoruz kaç medeniyete ev sahipliği yapmış en dikkatimi çeken 4000 kişilik tiyatronun hala varlığını sürdürmesi.
Mavi köşk silah kaçakçısı Paolides köşkü. Köşk yanına yaklaşıncaya kadar görünmüyor ama köşkten her yer görünüyor Paolides’in köşkü 1957 yılında tamamlanır tamamlandığında köşkün mimarını köşkün sırların bildiği için öldürttürür. Köşk son derece lüks ve konforludur. Silahların kıbrıslı Türklere doğrultulduğu gayet üzücü.1974 de köşkten kaçtıktan sonra hep köşke geri geleceğini düşünüyor fakat 1986 yılında zehirlenerek öldürülüyor.
Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşinin ve 3 çoçuğunun evlerinin küvetinde saklanmalarına rağmen vahşice öldürülmeleri çok acı o ev şimdilerde Barbarlık müzesi olarak zamanında çekilen acıları görmenizi sağlıyor.
Mağusa Liman'ı limandır, liman aman aman Beni öldürende yoktur din iman
Yedi bıçak yarasına dayanmaz oldun
İskeleden çıktım yan basa basa
Mağusa'ya vardım kan kusa kusa
Yedi bıçak yarasına dayanmaz oldun
Mağusa Limanı'ndan aldılar beni
Üç mil uzağıma attılar beni
Uyan Ali'm uyan, uyanmaz oldun
Yedi bıçak yarasına dayanmaz oldun.
İle Mağusa limanına geçiyoruz.
Daha bir çok yerlerin anlattıldığı kitapta Kıbrıs’ı gezmiş olduk.