2023 68. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2023 22:15
YEŞİLİN KIZI ANNE 2 - L.M. MONTGOMERY - Serinin ikinci kitabının yorumu ile geldimm! Spoiler olabilir, buna göre okuyun derim yorumumu efendiiim. Anne küçük bir kız olarak gelmişti Green Gables’a. Şimdi büyüdü ve büyümüş olması beni çok duygulandırdı bu kitapta. Çünkü gerçekten ilk kitapta Anne ile bir bağ oluştu aramızda. O cıvıl cıvıllığı, asla susmayışı, hayalleri.. ilk kitapta sayfalarca okuduğum konuşmaları ikinci kitapta yoktu. Çünkü Anne büyüdü.. büyümesi hem güzel hem de dediğim gibi çok duygusal geldi bana. Anne’i evlat edinen Marilla ile aralarındaki ilişkinin giderek güçlenmesini görmek de çok çok güzeldi. Yani bilemiyorum ama bu serinin çok değişik bir havası var. Bağladı beni kendine, Anne hayran bıraktı. Sanki benim kızımmış gibi hissettirdi okurken sürekli. Çok değişik gerçekten nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama Anne sanki benimle yaşıyormuş gibiydi.. Ayrıca Montgomery’nin betimlemelerinin çok çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten de okurken aynı zamanda gözlerimle görüyormuşum gibi her şey çok net canlanabiliyordu kafamda. Anne bu kitapta artık 17 yaşında ve Green Gables’ta öğretmen oldu. O köyün çocuklarına öğretmenlik yapıyor. Üniversiteye gitmek istiyordu ama Marilla’yı yalnız bırakmak istemedi.. nedenini söylemeyeyim, okuyun okuyun okuyun Anne hep nasıl daha iyi bir öğretmen olabilirim, çocuklar beni ne yaparsam sever, onlara ne katabilirim vs vs diye düşünüyor ve gerçekten çok çabalıyor bu kitapta. Ayrıca Marilla ve Anne’e iki yeni ev arkadaşı katılıyor Dora ve Davy. İkiz kardeşler, biri kız biri erkek. Dora mükemmel tatlı bir kız, Davy canavar gibi bir erkek. Marilla en başta istemese de eh, Anne’in yüreği öyle güzel ki.. Bu serinin sakinleştirici bir etkisi var ben size söyleyeyim. Yani en azından bende bu etkiyi yaratıyor. Üçüncü kitabı okumak için sabırsızlanıyorummm!!!
Yeşilin Kızı Anne 2L. M. Montgomery · Ephesus Yayınları · 20207,9bin okunma