Puan vermedi·496 syf.··Beğendi
···Okunma: 28 Eylül 2023 03:38 Bir kadın ve her biri birbirinden ayrı özelliklere sahip üç erkek.. Güzel, alımlı, cesur ve içgüdüleriyle hareket eden Bathsheba Everdene, atılgan, kadınlara ilgi göstermekten hoşlanan, aşkı tanımayan ve sorumsuz Çavuş Troy, saplantılı, gözü dönünce ne yapacağı belli olmayan, zorba Çiftçi Boldwood ve sadık, aşkını yüreğinde saklayan, gerektiğinde mantığı ile hareket eden ve becerikli Gabriel Oak’ın hikayesi bu kitap.
İlk Gabriel Oak sevdi onu, denk değillerdi ama yine de sevdi. Everdene hayır dedi ve sevdasını kalbine gömdü. Sonra Boldwood sevdi onu, Boldwood aslında kimseye karışmadan sessiz sakin bir yaşam sürüyordu ta ki Everdene gönül eğlendirmek için ona bir mektup yazana kadar. Boldwood bu mektuba inandı ve sevdi Everdene’yi ama ne yazık ki Everdene karşılık vermedi ve Boldwood için saplantı haline geldi. Sonra bir gece ansızın Çavuş Troy ile karşılaştı ve aralarında yeni bir aşk filizlendi. Everdene de sevdi Troy’u.
Çavuş Troy ile filizlenen bu aşk evliliğe kadar gitti. Ancak bir süre sonra anlaşamadılar ve Troy’un ölüm haberi gelince Boldwood yeniden ümitlendi. Everdene onun ölümüne inanmadı ama Boldwood’u da kırmak istemiyordu. Tam Boldwood ile yollarını birleştirmek için niyetlenmişlerdi ki Troy çıkıp geldi. Ancak kendince bu yenildiği kabullenemeyen Boldwood, Çavuş Troy’u öldürdü.
Kitap boyunca çalışan, çevresindekilere akıl veren, daha rasyonel bir kişilik olan Gabriel Oak en sonunda sevdasını kalbine gömdüğü Everdene ile evlendi.
Aslında kitaptaki bu dört ana karakter günlük hayatımızda çok da yabancı olduğumuz tipler değil. Güzel olan ve bunu kullanan birçok kadın olduğu gibi kendisine hayır diyen kadını saplantılı hale getiren birçok erkeğe rastlarız. Hayat bu ya bizi saygıyla, zararsız sevene değil de diğer tipleri sever, önemseriz.
Kitap heyecanlı ve akıcı bir şekilde ilerliyor. Okurun ağzında güzel bir lezzet ve iyi ki okudum hissi uyandırıyor.