Merhabalar bugün sizlere #ser kitabı ile geldim. Aslında yazarın kitaplarına sizlerde aşinasız artık
sayfamdan kalemini çok seviyorum ve bugün sizlere
aslında noktayı en güzel koyduğu kitabından
bahsedeceğim.
Çoğumuz biliriz "Ser" ne demek Serden geçmek yada Serden geçenlere ne olur. Tamda burdan yola çıkan çıktığı yolculukta gördüğü psikolojik rahatsızlıkları sebebiyle hayatlarındaki insanları nasıl zora soktuklarını deneme türünde hikayelerin bir araya toplanmış kitabımızda.
Uzun bir hayat yolculuğu gibiydi aslında okuduğum. Bir çok toplumsal konuya değiniliyor. Aslında kitabı bitirdiğimde fark ettim onların yaşadıkları o kadar normaldi ki acaba normal
olmayan biz miydik?
*Kitaptan Alıntı*
"Ser" sözcüğü; akıl, baş ya da kafa anlamına gelir! Sağlıkla ilgili ortaya çıkan delilik, tip bilimi de izin veriyorsa çözülebilir.
Ama doğuştan gelen delilik halleri parmak izi gibi kalıcıdır! Çok zordur değişmek, değiştirmek... Normal olmanın göstergesi nerden geçer peki? Etraftaki birkaç kişiyle birlikte, başka birine anormal
teşhisi koymaktan mı? İçindeysen normal, dışındaysan anormalsin yani, o kadar! Çıktığımız bu SER yolculuğunda gerçek birkaç deliye selam verip; geçici deliler, akıllı geçinen deliler, normal sandığımız ile onların kendini normal sandığıdeliler ve bizi delirtenlerle yola devam edeceğiz. Serhoşlar, sergüzeller, serseriler, seriboşlar, ser ayarları bozuklar, gidenler, dönenler ve gidip asla dönemeyenlerle; SER'e gidiyoruz. Yolcusu kalmasın. (Zaten kaldığı hiç görülmemiştir.)