Kurgusal olarak zengin iş adamı Tamer Arslanoğlu üzerinden anlatılmak istenmiş hayata dair birçok bulguyu bulabilirsiniz. Geçirdiği kaza sonucu 11yıl komada kalan ve paralel evrende gezip türlü türlü hayatlara gidip doğruyu bulmaya çalışan bir hayat hikayesi karşılıyor bizleri.
Yazım dili sade ve akıcı konu geçişleri o kadar güzel ilerlemiş ki merak duygunuz kitap sonuna kadar devam ediyor. Aralarda kopukluk olmaması yazarın kaleminin başarılı olduğunu gösteriyor.
Kurgusal bir kitap ama verdiği ders niteliğinde konular var . Hayata geliriz . Ailemizi ve belli bir yaşa kadar bazı şeylerde seçme hakkımız bizim elimizde yoktur . Ama sonrasında alınan kararlar bizim sorumluluğumuzdadır.
Çok zengin , parasal sorunu olmayıp bu dünyada mutluluk , huzur eksikliği neden yaşarız? Aile kavramı neden önemli? Şevkat , merhamet, yardımlaşmak ve karşılık beklemeden yaptığımız iyilikler bizlere nasıl yansır ?
Neden insanlar birşeylere sahipken daha çok isteyip , yaşama hissini kaybeder ? Özellikle bu dünyaya ölümlü olarak gelip , ölmeyecek gibi yaşıyoruz ? Öldükten sonra geride bırakacaklarımız değer verdiğimiz mal ,mülk neden bize hayatımızı unutturuyor?
Bu kitap ile bir hikaye oluyorsunuz ama okurken kendinizi sorguya çekerken buluyorsunuz. Yapılan yanlışlar bizim için ama önemli olan yapılan yanlışları düzeltmeye çalışmak da bizim elimizde mesajını da veriyor eser.
Siyasi ve devlet konusunda da diyaloglar günümüz ülkemizin büyük sorunları bunları da yansımasını çok ustaca buldum. Eminim farkındalık oluşturacaktır.
Unutamayacağım kurgusunu çok beğendiğim ve ders niteliğinde bir çok hayat felsefesi öğrendiğim bu eserin sizlere de katkı sağlayacağına eminim.
Keyifli okumalar diliyorum:) Zaman KıskacıMirza Tazegül