·370 syf.····Okunma: 12 Ekim 2023 00:00 Bugün size ikiz annesi olduğum için çok ilgimi çeken @coksfeenstra ‘nın #çılgınçokluk kitabından bahsetmek istiyorum. Kitap bayadır benim elimde ara ara kurcalayarak zamana yayarak okudum bu kitabı.Şimdi konuyla ilgilenenler için bir tavsiye olur diye sizlerle de paylaşmak istedim. Peki konusu ne bu kitabın hemen söyleyeyim. Çılgın çokluk, aynı anda dünyaya gelen ikizler, üçüzler, dördüzlerin yaşam serüvenini anlatıyor.Gebeliğin başından yetişkinliğe kadar aynı anda dünyaya gelen kardeşler ve aileleri için eşsiz bir kaynak.Yazarımız bir psikolog ve bu kitapta ailelere de şahane tavsiyeler veriyor.Ben ikizlere hamileliğimi öğrendiğim günü hatırlıyorum da eğer bizim gibi doğal yolla oluştuysa ikiz gebelik şaşırtıcı bir durum oluyor.Önce bir şaşkınlık, sonra acayip bir mutluluk ama sonrasında daha gebeliğin ilk aylarından itibaren endişesi bol bir süreç bu.Çünkü komplikasyon olma ihtimali yüksek bir gebelik türü #çoğulgebelik E doğduktan sonrası da bir bebek yerine iki üç dört bebekle uğraşmak.Hadi bebeklikleri bir şekilde aile desteği ile de hallediliyor ama büyüyüp okula başladıktan sonra bir çocuk sahibi olan anne babanın yaşadığı ne varsa çarpı iki, üç,dört düşünün. Evet ikiz annesi babası olmak zor meşakkatli yıpratıcı ve bir yandan da çok özel bir duygu ama biraz da kardeşler açısından bakalım mı bu duruma?Peki #ikizler neler yaşıyorlar neler hissediyorlar kendi içlerinde?Daha doğar doğmaz anneyi bile paylaşmak zorunda olmak nasıl bir duygu? Hep ikiye bölünen ilgi, ikiye bölünen oda, ikiye bölünen para, ikiye bölünen aile bireyleri. Hiç bir zaman tek biricik olma lüksü olmadan dünyaya gelmek. Ne yapılıyorsa ikizine de yapılması.Ben sık sık düşünürüm hatta bazen dile de getiririm çocuklarıma bu soruyu; bir ikizinin olması nasıl bir his?Eskiden ikisi de benim karnımda oldukları zamana dair hikayeler uydururdu.Kardeşinin içerde yaptığını düşündüğü bir şeyler anlatırlardı bana. Büyüdükçe bu durum o anlık psikolojik durumları ile alakalı çok seviyorum kardeşimi ya da keşke olmasıydı şeklinde de cevaplanmaya başladı.Bana kalsa onlarla ilgili anlatacak çok şeyim var ama bu kitap da ilginizi çekecek hikayelerle dolu.#tavsiyeederim #sağliklavekitaplakalın