2023 74. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2023 19:37
YEŞİLİN KIZI ANNE 5 - L.M. MONTGOMERY - Dördüncü kitaptaki sıkıcılığın beşinci kitapta da devam edeceğinden aşırı korkmuştum ama şükürler olsun ki korktuğum gibi olmadı. Green Gables Green Gables diye tutturmuştum dördüncü kitabı okurken ve nihayet beşinci kitap ilk olarak Green Gables’ta yaşananlar ile başladı. Serinin beşinci kitabının yorumu olduğu için artık, spoiler içerebilir yazdıklarım dikkat edelim lütfen. Şükürler olsun Gilbert ve Anne evlendi. Ben de rahatladım. Kavuşmalarını dört gözle bekliyordum gerçekten. Tabii ki tahmin edilebilir bir gelişmeydi ama nasıl olacağı merak konusuydu benim için. Çok da güzel oldu sonunda oldu ve birlikte bir yuva kurdular. Şimdi ben bu kitabın yorumunu genel olarak dördüncü kitapla kıyaslayarak yapmak istiyorum. En başta şunu söylemek istiyorum: Dördüncü kitapta da Anne Green Gables’ta değil başka bir yerde yaşamaya başlamıştı ve kitabın içine aşırı fazla karakter girmişti ama ben hiçbirini sevmemiştim çok sıkıcı ve gereksiz karakterlerdi, önemsiz ayrıntılara yer verilmişti fazlaca. Bu kitapta yani beşinci kitapta da Gilbert ve Anne evlenip başka bir yerde yaşamaya başladılar ve tabii ki yeni hayatlarında bambaşka insanlarla tanıştılar. Ama ama ama.. hayatlarına yeni giren bu insanları gerçekten çok sevdim. Özellikle komşuları Leslie, öyle tatlı ve derin bir karakterdi ki çok hoşuma gitti. Yaşadıkları beni çok etkiledi. Yeni evlerinin yakınındaki deniz feneri sorumlusu Kaptan Jim! Ay ne hoş adamdı, aşırı güzel bir duruşu vardı. İnşallah dizisinde de yer verilmiştir bu karakterlere. Diziyi izlemek için kitapların bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Anne ve Gilbert’in acı dolu bir olayın ardından bebişleri oluyor. Daha da fazla detay vermeden kaçıyorum. Altıncı kitabı okumayı dört gözle bekliyorummm.
Yeşilin Kızı Anne 5L. M. Montgomery · Ephesus Yayınları · 20202,755 okunma