Notre Dame'ın Kamburu Victor Hugo bu kitabı 19.YY başlarında yıprandığı için yıktırılmak istenen Notre Dame katedralini yıkılmaktan kurtarmak ve halkın ilgisini katedrale çekmek için kaleme almıştır.
Öncellikle şunu belirtmeliyim ki, kitabı yarısına gelinceye kadar defalarca bırakmayı düşündüm. Çünkü kitap yarısına kadar Paris şehrinin, katedralin çok detaylı betimlemelerine yer vermiş durumda ve bir okur olarak bu kısımları okuyunca canım çok sıkıldı diyebilirim.
Devamında ise kambur sağır, bir gözü kör, insan şekline benzemeyen ama pamuk gibi bir kalbe, tertemiz bir vicdana sahip olan ailesi tarafından terk edilmiş kilisenin papazı tarafından büyütülmüş ve kilisenin zangoçluğunu yapan Quasimodo'nun 15 yaşlarında güzeller güzeli çingene kızı Esmeralda'ya olan aşkı anlatılıyor.
Esmeralda çingene kızı..Kitapta ki üç ana karakterin ayrı ayrı aşık olduğu kız.
Phoebus; çingene kızına sadece dış görünüşünden dolayı değer veren ve çingene kızının uğruna ölümü göze aldığı karakter.
Quasimodo; çingene kızına olan aşkı uğruna ölümü göze alan ama çingene kızının dış görünüşünden dolayı içten içe tiksindiği karakter.
Papaz Frollo; çingene kızına olan aşkı uğruna hiç bir kötülüğü yapmaktan geri kalmayan ve o aşka karşılık alamayarak şeytanlaşan karakter.
Kitap bu ana karakterler dışında çok daha fazla karakter ve olay barındırıyordu.. Kitabın başını ne kadar sıkılarak okuduysam sonunu o kadar gözlerim dolu dolu bitirdim. Sonu benim için kesinlikle çok hüzünlü bir şekilde bitti diyebilirim.
...
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202242,2bin okunma