Gönderi

Sizce?
"Coğrafya kader midir?" (s. 55)
Okur Muhabbetleri
·
4 +1'leme
·
7,3bin Gösterim
24 Yorum
Güneydoğu da memurluk yaptığım yıllar bu cümleyi çok düşünmüştüm. Evet coğrafya kaderdir fakat isra suresi 13.ayet te "biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" diyor. Kader diyip kadere teslim olmamak lazım diye düşünüyorum.(not: her çalışanın kesinlikle şark hizmeti yapması gerektiğini savunuyorm. Şark hizmeti yapanla yapmayanı iyi ayırt edebiliyorm)
Gönüllü olacaksa seve seve yapsın. Zorunluluk anlamanın ötesinde soğutur. 10 yıldır gönüllü köy öğretmenliği yapan biri olarak söylüyorum.
1 yanıtı göster
Şu günlerde oldukça tartışılmaya değer bir konu.
Topluluklar için kesinlikle hayır. Birey için ise onu bulunduğu coğrafyaya bağlayan marjinal farklar dışında hayır. İnsan ağaç değil coğrafyasını değiştirebilir isterse. Toplum ise akıl ve bilimi ön planda tutarak eğitebilir/ geliştirebilir. Güney Kore- Kuzey Kore aynı coğrafya ancak iki farklı zıt kutup gibi.
Katılıyorum 👏
Coğrafya kaderdir, ama insanın da o coğrafyanın, o habitatın bir parçası olduğunun farkında olması gerekir. Çiçek açarsak, bulunduğumuz doğa da bizden nasibini alır. Çöllere inat, açalım.
Bu yorum görüntülenemiyor
Reklam
kaderdir ve bir sınav varsa da bu sınavın eşitlik değerlerini yerlere düşüren en önemli ögedir.
İnsan yaşadığı coğrafyayı anlar ona göre değiştirir ve dönüştürürse coğrafya kader olmaktan çıkar. Kader deyip vazgeçmemeliyiz.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.