İyi Bir Kızın Cinayet Rehberi beklentimi karşıladı diyebileceğim kitaplardan biri. Güzel ve akıcı bir kitaptı benim için.
Öncelikle Polisiye tarzı kurguları severim ve severek okurum. Bu tarz kitaplarda tesadüfler, denk gelmeler gibi olaylar fazla olunca benim kitaptaki dünyayı hayal etmem sınırlanıyor ya da olanları düşünürken bir noktadan sonra benim için yapay bir hâl alıyor. Aslında elbette iyi şeyler olacak fakat her şeyin bu kadar "normal ve iyimser" bir şekilde gitmesi bence olanaksızdır.(Özellikle polisiye kitaplar için fikrimce)
Bu serinin İyi Kız Kötü Son ve İyi Kız Ölüme Çok Yakın kitaplarınıda okumuş biri olarak söylüyorum ki kitaplarda/kitapta olan ters köşeler, okuyucunun da olaylara hakim olup mantık yürümeye çalışması benim için gerçekten çok zevkliydi. Yaptığım tahmin doğru olsa bile ana karakterimiz yeni kişileri sorguya aldıkça kararım değişiyordu ve bu beni gerçekten sanki oradaymışım ve ana karakterle birlikte bulmaya çalışıyormuşuz gibi hissettirdi. İlk başta belirttiğim gibi bir durumda olmadığından veya olsa bile bir süre sonra gidişat değiştiğinden kitabı beğenerek ve istekle okudum. Aynı zamanda kitapta olan çizimleri ve özellikle de kapak/sayfa tasarımını çok beğendiğimi dile getirmek istiyorum.
Ama bu kitap "Harfleri oluşturan pikselli yapı taşları, bakmayı bırakıp görmeye başladığınızda çözebileceğiniz türden bir bilmece içeriyordu."
(Syf:80)
Bu bilmeceleri çözerken zevk almadım desem yalan olurdu herhalde :)
Kitabı özetlemek istemiyorum çünkü bence kitapta olan alıntılar insana daha bir merak uyandırıyor. Şuan buraya bir özet yazsam her yerde benzeri bulunabilir ve bence bazen kitabın özetleri o kadar da ilgi çekici olmuyor.
"Ölü kızının odasını hâlâ temizliyor, odayı Andie'nin bıraktığı haliyle koruyor olmalıydı. Kızı artık yoktu ama kızının uyuyup uyandığı, giyindiği, bağırıp çığlık attığı, kapısını çarptığı, annesinin iyi geceler diye fısıldayıp ışığını kapattığı odası hâlâ duruyordu. Bu oda asla gelmeyecek birini beklerken, kapalı kapısının ardında dünya dönmeye devam ediyordu."
(Syf:201)