Puan vermedi·80 syf.····Okunma: 15 Eylül 2023 09:53 Her nedense okurken Yaşar Kemal in Höyükteki Nar Ağacı kitabını hatırlattı bana. Yaşar Kemal Höyükteki Nar Ağacı kitabında kapitalizmin insan üzerindeki etkilerini işlerken tarımda makineleşme sonrasi Çukurova Köylüsünün ruhunda nasıl derin izler bıraktığını o muhteşem kalemiyle işliyor. Güneşteki Adamlar da Höyükteki Nar Ağacı gibi kısa bir roman ama Savaşın Filistin ve Filistin insanı üzerinde nasıl yıkıcı bir etki yarattığını, yaşlı, genç, kadın erkek farketmeksizin hayata ve dünyaya dair düşüncelerini, umutlarını, gündelik yaşamlarını nasıl yerle bir ettiğini anlatırken günümüz dünyasında da umuda yolculuk yapan mültecilerin, göçmenlerin neler yaşadığını daha 1960 larda Filistinli üç insanın Çölü aşıp Kuveyte gidebilmek için girdikleri yolculuğu yazmış Filistinli yazar Gassan Kaffani. Hikaye halende yazılıyor çünkü günümüzun son 15-20 yılı birçok milletin, topluluğun, insanın çıktığı umuda yolculuk hikayesi ile dolu. Bana göre bir çeşit kavimler göçü yaşıyoruz.