Kitaba başlayan ben ve bitiren ben aynı kişiler değiliz.
2023 20. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2023 00:00
Hayatımda beni böylesine değiştiren, böyle büyük tesirler uyandıran, duygudan duyguya götüren kaç tane kitap okudum bilmiyorum. Başlıkta da söylediğim gibi ben aynı ben değilim artık. Bitirdiğim için boşluğa düştüm diyebilirim. Mutlaka mutlaka mutlaka okuyun. Ansikopledi değerinde bir kitap olmuş. Verilen emek hiç yabana atılacak türden değil. Uzun ve bilgilerle dolup taşan bir kitap olduğu için daha önce başka bir sahabede verilmiş bir bilginin ilerleyen sayfalarda başka sahabelerde konusu gelince tekrarlanması bence yerinde olmuş çünkü unutuluyordu. Ancak bazı zamanlarda aynı sayfalarda veya aynı sahabede tekrara düşüldüğü de olmuyor değil. Ben bilerek yavaş okudum çünkü amacım bitirmek değil nasiplenmekti. Öğrene öğrene, not çıkararak haftada 2 veya 3 sahabe işleyerek gittim. Sizlere de böyle yapmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca bence her sene düzenli olarak tekrar okunmalı. Sahabe efendilerimizin sevgisiyle yanıp tutuşmamda Muhammed Emin Yıldırım hocamın anlatımının çok katkısı var. Siz yazın biz okuyalım, siz söyleyin biz dinleyelim hocam. Emeğinize sağlık, Rabbim sizden ebeden razı olsun.
Sahâbe DersleriMuhammed Emin Yıldırım · Siyer Yayınları · 2019469 okunma