Büşra Nur- Düş Gemisi
2023 26. kitabı
Keyifli bir okumanın daha sonuna geldim. Ben kitabın tam bir romantik içerikli olduğunu düşünürken ters köşe oldum. Okurken fazlasıyla keyif aldım. Lello ve Venüs ikilisine bayıldım. Tamer ve Yamaç'a çok ısınamadım. Barın desen kapalı bir kutu hala benim için. Asıl karakterimiz Destina'ya ise neler hissettiğimi çözemedim. Kısaca konusundan bahsedeyim hemen; Destina, tüm duyguların safça olduğu, kötülüğün uğramadığı halkının sürekli mutlu olduğu Kuludok'ya da bir gölde küçük yaşlarda bulduğu ilk ve tek oyuncağı olan beyaz gemiyle yıllarını geçiyor. 17 yaşına bir kaç gün kala çok sevdiği göle en yakın arkadaşı Yamaç ve yanından hiç ayırmadığı gemisiyle gidiyor. İki arkadaş gölde keyifli vakit geçirmenin sonunda saatin ne kadar geçtiğini anlamıyorlar. Gitme vakitleri geldiğinde Destina göle bıraktığı gemisini almak için golün diğer ucuna doğru yüzüyor. Destina ilerledikçe gemide hareket ediyor ve sonunda gemi bir yerde takılıyor. Destina gemiye uzandıktan sonra göl Destina ve beyaz gemiyi yutuyor. Destina öldüğünü düşündüğü anlarda gözlerini bambaşka bir diyara açıyor ve hayat hikayesi en başından beri farklı yazılan Destina bu farklılığa ve ona verilen görevlere alışmaya çalışıyor.
Düş GemisiBüşra Nur · Ren Kitap · 2022204 okunma