16 Türk DevletiSinan Yağmur
Merhabalar
Sizlere yazarımızın kalemiyle tanışma kitabım olan #araştırmatarih #tarih #türktarihi anlatan #16türktarihi eseriyle geldim.
Cumhurbaşkanlığı Arması’nı süsleyen “Bağımsız 16 Büyük Türk Devleti”, Türkiye’nin devlet geleneğini ve Türk milletinin geçmişini en iyi şekilde anlatmak adına okul kitaplarından günlük hayatta ki konuşmalara,akademik kaynaklar dışında her kesimden okuyucuya hitap eden yapıtı ilgiyle ve merakla okudum.
Günümüze ulaşan Devletlerin tarihi bizlere siyasi tarihi,ahlaki açıdan büyük dersler verdiğini eseri okurken bir kez daha hatırladım.
Unutmayalıyım tarihinden utanan millet asla başarılı olamamıştır.Bizler yetiştirdiğimiz yeni nesillerimize tarihini kucaklayan,doğruluk,çalışkanlık,fedakarlık,yardımlaşma,cesaret,sadakat,adaletlilik,edepli olma,sorumluluk sahibi olma,güvenilir olma gibi güzel ve özel meziyetleri aşılamalıyız.
Okuduğumuz eser tam bir başyapıt.Tarih bilincini kaybetmiş devletlerin yaşadığı talihsiz örnekleri de ibretle okudum.
Cumhuriyet'in 100.Yılı Anısına kaleme alınan eserin birinci bölümünde:
Büyük Timur İmparatorluğu
Gazneliler
Babür İmparatorluğu
Osmanlı İmparatorluğunu
okurken geçmiş tarihimizi yeniden hatırlamış oldum.
Kendi nesillerimize değerlerimizi,tarihimizi ve kahramanlarımızı anlatan eserler,her daim kütüphanenizin baş köşesinde bulunsun.Kalın sağlıcakla
#okuyunokutun der susarım