2023 23. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2023 18:54
Yaaa bu neeee arkadaşlar ilk olarak ben bu kitabı okumadım #storytellden dinledim. Müthişti !! Yalnız kalsam da kulaklığımı taksam dediğim bir kitaptı, nasıl anlatacağımı bilemiyorum İlk olarak kitabımız birkaç ağızdan anlatılıyor yani kitaptaki her kişi aynı zamanda baş karakter oluyor. Her birinin dilinden dinlemek bence acayip iyi kişiselliği hissettiriyor ama sevmeyenler için akıcılığı etkiler mi bilmiyorum. Kitabın önce konusuna gelelim sonra karakterlerden bahsedeceğim. Şöyle ki bu kitabın neyi anlattığını aktarayım. Öncelikle insan ilişkileri, geçmiş, hafif aile dizimi, kuşaklar arası bir geçiş, Karadeniz Rumlar’ı, değişmek zorunda kalan kimlikler, aile sırları ve günümüze döndüğümüzde Adalarda yaşayan ünlü bir ressam olan Şirin Saka’nın 100 yaşını kutlamak için Adaya gelen aile üyelerini anlatıyor diyebiliriz Şimdi anlatıcılara gelelim; Sadık Usta (evin yardımcısı diyebiliriz ilk etapta :), Fikret (Şirin Saka’nın torunu), Nur (Fikret’in kardeşi), Selin (Fikret’in kızı), Burak (gazeteci ve ailenin yakın dostu), Ufuk (Nur’un eşi) Ben en çok Sadık ustanın anlattığı kısımları beğendim arkadaşlar, ben bu kitabı yaşadım dolayısıyla Sadık ustanın yaşını ve yaşantısını düşünerek onun anlatıcılığı da bu yüzden etkilemiş olabilir beni :) Dikkkaaaat !!! Buradan sonrası spoiler içerir. Şimdi arkadaşlar ilk olarak yaşayan bir tarih olan ünlü bir ressam düşünelim günler içinde 100. yaşını kutlayacak. Torunu Fikret meditasyon, aile dizimi gibi konulara merak sarması sebebiyle sürekli büyük dedelerini yaşadıklarını ve geçmişi merak ediyor ancak öğrenemiyor. Biz gazeteci Burak’ın Şirin Saka ile yapmak istediği röportaj nedeniyle adaya gelmesiyle ailenin içine giriyoruz ve sırlarını öğrenmeye başlıyoruz. Şirin Saka’nın duvara çizmiş olduğu bir resim Karadeniz’de yaşanan acı geçmişi gözler önüne sererken aile üyelerinin de bir bir aile sırlarını öğrendiğini, Şirin Saka’nın babasının intiharını ve sebebini öğreniyoruz ve kızı Süheyla’nın ölümünün de intihar olabileceğini düşünüyoruz. Okuyun arkadaşlar ya da dinleyin ! Pişman olmayacaksınız Sonraki kitaplarda görüşürüz tavsiyelerinizi beklerim Kahvaltı Sofrası
Kahvaltı SofrasıDefne Suman · Doğan Kitap · 2018550 okunma