Puan vermedi·250 syf.··Beğendi
···Okunma: 31 Ekim 2023 21:35 Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Arda Karani'nin kaleminden Masumlar Mezatı adlı kitabı tanıtmak istiyorum. 1964 yılında çok aşık olduğu Belya ile evlenen Cevdet evlendikten çok kısa bir süre sonra askerlik için Kıbrıs'a gidiyor. Kıbrıs'a askerlik için giden Cevdet kanlı Noel olayı gibi çesitli soykırımlarla karşı karşıya kalıyor. Bu olaylardan sonra aklını yitirip hiçbir şey hatırlamayan Cevdet Elazığ ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılıyor. Cevdet hastanede kaldığı süre boyunca hep yanlış ilaç içip çeşitli işkencelere maruz bırakılıyor. Tabi Cevdet'in yaşadıklarını okurken bir yandan da Belya'nın Cevdet'e yazdığı mektupları okuyoruz.Sonra Cevdet'in başına neler mi geldi sonrası kitapta.
Cevdet ve Belya kavuşabilecek mi?
Cevdet ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden çıkabilecek mi?
Cevdet'i iyi bir son mu kötü bir son mu bekliyor?
Tüm bu soruların cevaplarını da okudukça kitabın içerisinde bulabilirsiniz. Kitabın son sayfasına kadar her bir sayfasında kalbim ağrıdı. Cevdet'in yaşamından gerçekten çok etkilendim ve Belya'nın Cevdat'a olan aşkına hayran kaldım. Kesinlikle herkesin okuması gereken harika bir kitap. Yazarın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.