2023 507. kitabı
Okunma: 01 Kasım 2023 17:22
Vay bee!!Bu kitap bayağı sert,sarsıcı ve ağır bir kitap.Yazar sanki serinin her kitabında ivmeyi bir tık arttırmış.Okurken bu kadarını beklemiyordum. Seriye başlarken en merak ettiğim karakter Vaughn du.O kadar duygusuz,o kadar merhametsiz çizilmişti ki arkasındaki hikayeyi ve nasıl bir aşk yaşayacağını merak etmiştim.O yüzden ikinci kitap bittiği gibi üçüncüye başladım. Vaughn’nun bir sırrı var.Bu sır aslında kitabın bütün düğümlerini çözüyor.Okumaya başladığım ben ben tahmin etmiştim ve tahminim doğru çıktı.Ama keyfimi kaçırmadı.Okurken belirli yerlerde sinir krizleri geçirmedim desem yalan olur.Özellikle yine kitaptaki karakterler o kadar iticiydi ki algılamak mümkün değil.Arabelle ve Alice ikilisi mesela hayatımda okuduğum en iğrenç kadın karakterler olabilir.Bir insanda hiç mi gurur ve onur olmaz.Pes dedirtti. Lenora için duygularım karışık.Ne sevdim ne sevemedim diyebilirm.Sert bir kız imajı çizmeye çalışan ama çok da başarılı olamayan bir karakter olarak kaldı.(Pope ile yaşadığı sahne ile direkt kırmızı kart yedi benden)Benim için kitaptaki en büyük eksik aşkı hissedememek oldu.Karakterlerin sertliği ve olayların vahşeti altında sönük kaldı.Bu kadar olay yaşayıp,kırılıp,parçalanıp sonra aşkı bu kadar hızlı benimsemek zor geldi.Vaughn çok sert ve zorba bir karakterdi.Yaşadığı olay üzerine böyle olmasını anladım ama bu derece sertlik bence fazlaydı(Bütün okulun önünde Arabella ile ona sahneden bahsediyorum özellikle)Kıza zulmetti resmen.Bir de bu seri bence kesinlikle bir üst nesil serisinden sonra okunmalıydı.Çok daha doğru olurdu.Yayın evi nedense böyle yapmayı tercih etmiş ve hatalı olmuş. Kitap ciddi bir nefret ilişkisi barındıran,çok fazla müstehcen ve uygunsuz içerik barındıran bir kitap.Spoiler vermeden anlatmak zor o yüzden ayrıntıya gitmeyeceğim ama özellikle 18 altı arkadaşlara kesinlikle önermem.Uygun yaş kitlesine de mideniz kaldırıyorsa öneririm.Seri genç yetişkin gibi görünebilir ama kesinlikle öyle bir seri değil.Bunu bilerek okuyun.Gene de puanımı yüksek verdim yazarın kalemini seviyorum. İyi okumalar
Öfkeli TanrıL. J. Shen · Olimpos Yayınları · 2023277 okunma