Afrika üçlemesi olarak geçen serinin ikinci kitabı Artık Huzur Yok'ta Nijerya'nın farklı bir dönemini okuyoruz. Hatta kurgunun güncelliğini koruyan pek çok unsuru var.
İlk kitapta yer alan Okonkwo'nun torunu Obi Okonkwo bize eşlik ediyor, Artık Huzur Yok'ta. Obi İngiltere'de aldığı üniversite eğitimi sonunda ülkesi Nijerya'ya döner ve devlet memuru olarak çalışmaya başlar. Ailesine ve halkına gurur kaynağı olan Obi için ilk günler muhteşem geçer. Fakat daha sonrasında karşısında yozlaşmış ve rüşveti meşru kılan bir yönetim bulur. Her ne kadar paraya ihtiyacı olsa da idealist bir memur olan Obi bu işe sıcak bakmaz ve kazancıyla yetinir. Birde üstüne ailesinin onaylamadığı bir kıza aşık olması isleri iyice içinden çıkılmaz duruma getirir. Yine bir alıntıyla bitirmeden önce bu seriyi mutlaka okuyun diyorum.
Afrika üçlemesinin ikinci kitabı Artık Huzur Yok. İngiliz sömürüsünün ülkeye hakim olduğunu ve ülkenin asıl kültürünün yok olmaya yüz tuttuğunu okuyoruz. İlk kitaba göre biraz sönük kalsa da yine de güzel bir devam kitabı
Afrika Edebiyatını merak edenler ve sevenlerin hoşuma gidecektir.
Kitapla kalın.