Wisteria 24 ayrı krallığa bölünen ve düzensiz bir şekilde yönetilen bir diyardır. Baş karakterimiz İrithel krallıkların arasındaki savaşın kurbanlarından birisidir. Küçük yaşta annesini ve abisini kaybetmiş ve intikam için kendisini yıllarca eğitmiştir. Planı ise 24 ayrı krallığın varislerinin eğitildiği Kraliyet okuluna sızmak
ve ailesini öldüren krallığın karşısında durmaktır. Her şey yolunda giderken İrithel’in planları varislerden birisi olan katil tarafından bozulur. Katil herkesi teker teker öldürmeye kararlıdır.
Kendi yorumuma gelecek olursam kitabı gayet beğendim. Gerek yazı dili gerek kurgusu gerekse karakterler gayet iyi yazılmıştı. Yazarın ilk kitabı olduğundan dolayı beklentimi yüksek tutmamıştım ama beklentimin çok üstünde çıktı. Kitapta sürekli bir gerilim acaba şimdi ne olacak diye bir merak vardı. Kitap çok fazla ters köşeye sahipti. Ve ben ters köşelere bayılırım. Kitabın yanında karakter kartı da var bu yüzden çok karakter olmasına rağmen aklınız karışmıyor. Kitabın içerisinde bulunduğu şiddetten dolayı kitap yetişkin okurlar için uyarısına sahip.Ayrıca kitap Wisteria serisinin ilk kitabı.
Dediğim gibi kitap gayet güzel gönül rahatlığıyla herkese öneririm. Arada bir iki tane mantık hatası vardı ancak okumaya engel değil.
Fantastik ögeler çok yoktu ama yazarın dediğine göre sonraki kitaplarda biraz daha belli olacakmış.
Vârislerin OyunuAdora Yağmur