2023 58. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2023 00:00
"Kaç kez o kitapları aşırdığım gibi, sayfası kıvrık olan cildi açarak, büyülü diyarlara süzülmüşümdür! Orada ne dersler vardı ne de beni rahatsız edip uçurtmamı parçalamaya çalışan çocuklar.." herkese merhabaaa Size çok tatlı bir romanı anlatmaya geldim sizde benim gibi gerçek yaşamı anlatan hikayeler okumayı seviyorsanız doğru yerdesiniz Bu kötü çocuğun öyküsü ama bu gerçekten kötü bir çocuk mu yoksa sadece çocukluğunu yaramazlıklar peşinde koşarak geçirip, haylazlık yapan bir çocuk mu? Bence okuyup siz karar verin derim Kitabımız yarı otobiyografik bir roman. Tom Bailey, kesinlikle yaramazlıkları, haylazlıklarıyla yeri geldiğinde yüzümü güldüren, yeri geldiğinde de bana dersler veren bir çocuk.. Kitabımızda onun aile ilişkilerini, arkadaşlıklarını, aşklarını, çokça önem verdiği Çingene'sini (atı) bölümlere ayrılmış şekilde okuyoruz. Çingene isimli atı onun için öyle değerli ki sevgisini bir bölümde şöyle dile getirmişti; "Ben ki ne soğuk ne de sevgisiz biriyimdir; samandan yatağı ve yulaftan yemekleri için bana bağımlı olan o tatlı minik yaratığın her bir kılına nasıl bir sevgiyle bağlandığımı az çok tahmin edersiniz" Gittiği okulda Kırkayaklar kulübü adında gizli bir topluluğa üye oldu. Ama bu kulübün amacı neydi ki? Amaçlarını şu şekilde açıklıyorlardı; "...tek hedefimiz bireysel olarak yapacağımız yaramazlıklar yerine güçlerimizi bir araya getirerek grup olarak yaramazlık yapabilmekti." bundan sonraki yaramazlıkları siz tahmin edebiliyor musunuz? Sokak tabelelarını değiştirmeler mi dersiniz, yön levhalarıyla oynamalar mı akla gelebilecek her türlü yaramazlığı yapıyorlardı. Çocukluklarını öyle dolu dolu macera ve heyecan dolu yaşıyorlar ki hayatı, acıyı, hüznü, sevinci bu maceralarla tadıyorlardı. Bazen başlarından büyük işlere kalkışıyorlar ama her şeyin üstesinden bir şekilde geliyorlardı. Tom Bailey, gerçekten seni öyle çok sevdim ki bazen kendimde senden parçalar buldum. Bu yüzden çevirmenimize @emrenilsu hanıma bizi böyle bir kitapla buluşturduğu çok teşekkür ederim 🩷
Kötü Çocuğun ÖyküsüThomas Bailey Aldrich · Pnd Kitap Yayıncılık · 20235 okunma
Değerli görüşleriniz için teşekür ederm ☺️💝en kısa zamanda okumayı düşünüyorum