2023 1. kitabı
Merhabaa. İlk yorumumu bu kitaba yapıyorum. Öncelikle konusundan bahsedelim. Kitap yıllar önceki bir partide başlıyor. Partiye yapılan polis baskını üzerine Metin uy**turucuları hiç alakası olmamasına rağmen Erkan'ın üzerine saklar. Bu olaya şahit olay başrol kızımız Gül, lisenin başından beri Metin'den hoşlanmaktadır. Fakat bu olaya şahit olduğu için Metin Gül'ü, Gül'ün babasının yıllar önce yaptığı kaza ile tehdit eder. Bu şantaj üzerine Gül çaresiz kalır ve Metin ile yıllar boyu sevgili rolü oynar. Ve kitabımız böyle başlar. Yorumuma gelecek olursak bu yazardan okuduğum ilk kitap. Bazı yerleri beğenmedim. Konu bakımından beğendim ve özellikle gerçek yaşamda olan bazı toksiklikleri ele alması güzeldi. Yazım dili fena değildi, kolayca okunuyordu. Sonlara doğru olan yüzleşme sahnesinin kesinlikle devamı olmalıydı. İntikam okumak isterdim açıkçası. Gül'ün fazla ağlak olması sinirlerime dokundu maalesef. Nart'ın da o toksik özelliği yüzünden pataklayasım geldi. Bazı sahneler yerine o ana olaya odaklı sahneler olsaydı gerçekten daha iyi olurdu. Bu kadar negatiflik yeter:) Biraz da beğendiğim yerleri yazayım. Öncelikle Nart ve Gül'ün flörtleşmesi çok iyiydi. Çok eğlendim okurken. Erkan ve Şeyma'nın tatlılığına diyecek zaten bir şey yok. Defne ve Yusuf'u çok fazla okumadık ama onlar da deli dolu karakterlerdi. Nart'ın o kadar büyük orman korkusunun öyle bir olaya dayanması bana tam olarak işlemedi sanırım. Gül'ün, annesinin kısıtlamalarına ses çıkarttığında içimin yağları biraz da olsa eridi. Ayrıca eğer Metin biraz daha hikayede dursaydı kitabı yarım bırakırdım. Yazara teşekkürler bizi Metin ile fazla zehirlemediği için. :) Kısaca okurken eğlendim mi, evet. Daha iyi olabilir miydi, kesinlikle evet. Ama yine de yazarın emeklerine sağlık diyorum ve upuzuuun yorumumu bitiriyorum. Yeşili Sevmek
Yeşili SevmekLeman Veli · Ephesus Yayınları · 2023330 okunma