·336 syf.····Okunma: 18 Kasım 2023 23:37 İlk iki kitabı aynı anda yorumlamak istiyorum.
İlk kitabı okuduğunuzda böyle pembe dünya ışıltılı şatolar falan sizi kendine çeken bir dünya var. Baş kahramanın biraz saf biraz umut dolu halleri sizi de biraz ayy bebeğim, kuzum, birtanem moduna sokuyor. Erkek baş kahramanın kimseyi umursamayan hali biraz sinir bozsa da ona da bağlanıveriyorsunuz hemen.
Ama serinin ikinci kitabından sonra bir sorun var.
Kitapta gizem unsuru aslında o kadar minimal ki, ama yazar bunu wow gibi göstermek için sakız gibi uzattıkça uzatıyor. Ya tamam bir olay var ortada, kıza cevap veren de yok anladık. Ama kitap boyunca ya Allah'ını seversen küçük bir ipucu ver bari diye yalvarıp kuduruyorsunuz. 600 sayfanın sadece son 10 sayfasında olan oldu, onda da dedim ki, bu muydu yani. Bizi 600 sayfa boyunca muhtaç bıraktığın sırlar bu muydu? E hepsini tahmin ettik zaten okurken, ama sen bize öyle bir his verdin ki sanki kitabın sonunda öyle bir sır var ki aman Allahım kendinizden geçeceksiniz...
Ama yok.
Tamam baharatlı elma şarapları, taze krema rengi elbiseler, toz pembe rengi hanlar vs. bunlarla kaplı bir dünyayı okumak zevkliydi ama son 100 sayfada beni aşırı sıktı çünkü mutlu mantarlara gülümseyen ejderhalar sizi bir noktadan sonra tatmin etmemeye başlıyor. Kurgunun akıcılığı son 100 sayfada tamamen kayboldu benim için. Neden?
Çünkü en başından sağlam bir kurgu olmadığını düşünüyorum. Başta birçok karakter vardı olaylar gelişti vs. ee bu karakterleri sonra görene hak getire. Hep Jacks ve Evangeline okumaktan gına geldi. Ki böyle yapacağınıza (canım yazarcım) o karakterleri de işin içine dahil ettiğin şöyle bol aksiyonlu saf bir peri masalı yaratsaydın ortaya bambaşka şeyler çıkardı. Ki hiç cevabı verilmeyen de bazı şeyler var, onları bile kurguda serpiştirsen böyle arada, azıcık tatmin olsak o bile yetecek. Sadece Jacks ve Evangeline okumak bile o kadar bunaltı vermeyecek.
Neyse, ilk kitap fena değildi ikinci kitapta sırlar açığa çıktıktan sonra eh oldu. Üçüncü kitabı sırf merakımdan okurum çıktığında. Şimdi pembe kusmamak için kendimi toparlamaya gidiyorum.
Sağlıcakla kalın.