Puan vermedi·200 syf.····Okunma: 25 Kasım 2023 00:47 Her zaman kendime hatırlattığım bir söz vardır.
“Biz kitapları değil, kitaplar bizi seçer”
Kitabın kapağını açtığım da yazarın notuyla yüzümde ayrıca gülümsemesi oluşmuştu.
“İçinde sana ait bir cümle var “
Yazan bir fani olsa da,yazdıran yüce Rabbin… Bu cümleyi kaç defa okudum bilmiyorum.
#süveyda (Kalbin ortasında gizli günahların bulunduğu siyah benek)
Ölümü unutmak için doğmuş yaratıklar olarak gün içinde Rabbimizi razı etmekten başka herkesi ve belki de herşeyi razı ediyorduk #alıntı
Herşeyden yorulduğunu hissettiğin anda, etrafında olup biten herşeyden kendini soyutlamak istersin. Bazen bir çıkış yolu bulmak için debelensen de, kimi zaman ya iyice bulanırsın nefis denen o çamura, ya da sıyrılır uzaklaşırsın, yaşadığın bu Dünyan’ın tüm çirkinliklerinden. Bu kitapla belki de buluşmanız tevafuk değil. Kitaba kulak vermelisiniz, size anlatacağı şeyler hiçte boş değil. Genç bir kızın bize anlattıklarına, kendi yaşamıyla olan mücadelesine şahit oluyoruz. Sizinle sohbet eder nitelikle yazılmış, ve o kendini sorgularken, bize de kendimizi sorgulattırıyor. Kitap 3 kısımdan oluşuyor. Her kısmın içinde ayrıca verilen kelimeler var. Ve yazılan her kelimenin anlamları, kelimenin kökünün nerden gelip, ne anlam taşıdığı şeklinde ayetler ve hadislerle bezenmiş. Aslında bir nevi sözlük niteliğinde. Kalbinizin daraldığını hissettiğiniz de okuyup kendinizi bulacağınız kitaplardan. Türü sevenler için kesinlikle kitaba şans vermelerini isterim.
Yazarımızın kalemi daim olsun
@kitap_kokusu33