·519 syf.····Okunma: 28 Kasım 2023 00:09 İnsan ne kadar gaflette olursa olsun hayatının bir döneminde bir an durur. Bu durma sıradan durmalardan farklıdır ve kendisiyle konuşmaya başlar :" Kimim ben? Ne yapıyorum ? Bu koşturmaların anlamı ne? Nereye gidiyorum ? ". Bu sorular sayısız sorulardan sadece bazılarıdır. Cevaplara hiç gitmeden bu soruları soruyor olabilmek bile aslında bir yaratıcının varlığına delildir. Çünkü anlam arayışı fıtratımızda var ve ALLAH bizi bize hatırlatıyor. Bu soruların peşinden gitmek ahsen-i takvime doğru uzanan bir yolculuğun başlangıcı oluyor.
Yukarıdaki soruların cevaplarına Peygamberliğin İspatı adlı kitap üzerinden de ulaşabilmek imanımı tazelemek ve güçlendirmek adına çok verimli oldu. Zira iman durağan bir olgu değildir. Bu yüzden sayın Altay Cem Meriç'e teşekkürlerimi iletiyorum. Kitabın içerisinde samimiyet, fetanet gibi delilleri İslam'a karşı samimi olmayan gayrimüslimlerin sözleri üzerinden açıklaması da kitabın subjektiflik eleştirisine maruz kalmasını da engellemiştir.
İkincil delil mantığını dikkatle okumanızı tavsiye ederim. Bu okuma metoduyla ayetlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşma kazanımını elde ediyorsunuz. Hatta bu metodu naçizane bu incelememde uygulayayım : Kitap her ne kadar peygamberliğin ispatı olarak gözükse de bu aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in bir insan tarafından yazılamayacağının anlaşılmasının doğal sonucudur. Hz.Muhammed(s.a.v) bir peygamberdir demek yerine Kur'an-ı Kerim'in mucizeliği zaten ikinci delil mantığıyla onun peygamber oluşunu gerekli kılıyor. Tüm bunlar diğer bir bakış açısından ALLAH'ın varlığına dair deliller teşkil etmektedir.
Firavunla ilgili olan bölüm etkileyiciydi. Rum suresi mucizesi bölümü gayet başarılı bir şekilde analiz edilmiş. Kitabın içerisinden konuşulacak o kadar çok bölüm var ki en iyisi kitabı alın ve tefekkür ederek okuyun.