Kitabımızın konusu, en yakın arkadaşı ile tatile giden Emma isimli kızımızın köpekbalığı saldırısına uğraması ve bu olayla kız arkadaşını kaybetmesi ile başlıyor. Bu esnada kızımıza yardım eden bir adet deniz erkeğimiz(ki kendisi böyle çağrılmaktan nefret ediyor) tarafından kurtarılması anlatılıyor.
Şimdi kitabın en büyük kusurunun, yazarın olayları hangi bakış açısıyla anlatacağina karar verememesi olarak görüyorum. Pek çok yazar bunu deniyor ama gerçekten usta kişiler böyle bir şeyin altından başarıyla çıkıyor. Yazarımızın basit dili göz önüne alınırsa, kendisi bunu başaramamış.
Bir diğer kusur ise hikayenin çok basit anlatılması. Oldu bittiye gelmiş olaylar silsilesi okuduk. Kızımız ile oğlumuzun yaşları gereği ilk ergence olan muhabbetlerini okuduk ama ne bileyim fantastik bir dünyada lise muhabbetleri yapmak çiğ kalmış. Biraz daha zengin ögelerle farklı olaylar anlatılabilirdi.